Virgil Popescu: "Avem nevoie de norme clare pentru dezvoltarea pieţei hidrogenului"

D.T.
Miscellanea / 28 martie 2023

Virgil Popescu: "Avem nevoie de norme clare pentru dezvoltarea pieţei hidrogenului"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat astăzi că avem nevoie de hidrogen verde şi accesibil, dar şi de energie din surse regenerabile şi cu emisii scăzute de carbon, cele două surse fiind complementare, dar şi că este nevoie de reguli clare pentru dezvoltarea pieţei hidrogenului, informează Agerpres.

Ministrul a participat la prima sesiune a Consiliului miniştrilor Energiei, în cadrul căreia s-a discutat despre abordarea generală privind pachetul de gaze şi hidrogen, care include o propunere de directivă şi o propunere de regulament privind normele comune ale pieţei interne pentru gazele naturale şi pentru hidrogen.

"România apreciază eforturile preşedinţiei Consiliului UE pe marginea acestui pachet legislativ, cu privire la transportul, aprovizionarea şi stocarea gazelor naturale şi a gazelor pe bază de hidrogen. Este foarte important ca statele membre să aibă instrumentele necesare pentru a-i proteja pe consumatori. Avem nevoie de reguli clare pentru dezvoltarea pieţei hidrogenului. România a susţinut întotdeauna o abordare neutră din punct de vedere tehnologic în ceea ce priveşte producerea de hidrogen verde. Avem nevoie de hidrogen verde şi accesibil, dar şi de energie din surse regenerabile şi cu emisii scăzute de carbon. Cele două surse de energie nu sunt în competiţie, ci complementare. Toate soluţiile trebuie să fie complementare atunci când concepem foile de parcurs şi politicile privind hidrogenul ţinând cont de obiectivele 2030 şi este foarte important să putem utiliza toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon. Suntem gata să avem o abordare constructivă", a transmis Virgil Popescu în intervenţia sa, conform unei postări pe pagina proprie de Facebook.

Ministrul Energiei se află la Bruxelles, la şedinţa Consiliului Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Și totuși ,de ce a fost dată jos șefa de la Electrica, compania urmând sa-i plătească salarii compensatorii de 3,3 mil lei? Era incompetentă dle Popescu? Tare mi-e teamă de altceva: nu vă răspundea la comenzi, nu vă puteati face jocurile și atunci ați dat-o jos! Vă dați seama ce jocuri se vor face,dacă 3,3 mil lei, sunt văzuți ca un mizilic?

    Nimeni nu-l întreabă de ce,de ce,mai ales că doamna anunțase o reducere masivă a directorilor Electrica pentru economii!  

    1. de urmarit electrica in pe4rioada urmatoare ...

      Sinecuri politice... 

    Mars ma, tra.dato.rule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb