VIRGIL POPESCU, DESPRE CREŞTEREA PREŢURILOR LA ENERGIE:"Dacă ne uităm pe bursele europene, observăm că România are un preţ mare, dar este printre cele mai mici din Europa"

J.P.
Miscellanea / 07 octombrie 2021

"Dacă ne uităm pe bursele europene, observăm că România are un preţ mare, dar este printre cele mai mici din Europa"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că, dacă ne uităm pe bursele europene, România are un preţ mare la energia electrică, dar că acesta este printre cele mai mici din Europa, conform news.ro.

Virgil Popescu a declarat, joi, la CNE Cernavodă, că România are nevoie de noi surse de energie.

"Ne aflăm astăzi într-un moment-cheie, la fel de important atât pentru noi, cât şi pentru generaţiile următoare. România are nevoie de noi surse de energie şi, mai mult, de surse stabile de energie curată, rezilientă şi accesibilă. În procesul de atingere a stabilităţii energetice şi al decarbonării, ne dorim să implicăm tot mai mult energia nucleară. România are nevoie de noile capacităţi nucleare, cu atât mai mult cu cât ţara noastră susţine obiectivele de mediu ale Uniunii Europene, care vizează atingerea ţintei de zero emisii de carbon până în 2050, ţintă pe care statele membre, inclusiv România, şi-au asumat-o. Ţinta de decarbonizare, care trebuie atinsă până în 2030, etapă intermediară, a fost accelerată de la 40% la 55%", a afirmat Virgil Popescu.

El s-a referit, în discursul său, şi la creşterea preţurilor la energie eletrică.

"Aş vrea să mă refer şi eu inclusiv la creşterea preţurilor la energie electrică. Astăzi, dacă ne uităm pe harta europeană, pe bursele europene, observăm că România are un preţ mare, dar este printre cele mai mici din Europa. Ne uităm la colegii noştri europeni, ne uităm, de exemplu, la Franţa, de unde am venit aseară, preţul este aproape de 300 de euro megawatt-ul. Preţuri foarte mari. De aceea, este nevoie de o acţiune coordonată şi da, susţin o acţiune coordonată, pentru că numai împreună toate statele membre putem să acţionăm şi să schimbăm acest lucru. Este bine că am luat măsuri la nivel individual, este bine că avem un orizont cel puţin de măsuri, dar cred că trebuie acţionat la nivel european individual", a declarat ministrul Energiei.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. GALAGIE JUNIOR la microfoooon,iar da cu bata in balta,bai papagal bengalez,la venituri nu te raportezi ????

  politruc de doi lei care esti..... 

  1. Pai se raporteaza dar la ale lui....

  veniturile cum sint ? ce tot va raportati la ce va convine ? daca faci raportul cu veniturile preturile sint cele mai mari din Europa , fiul vacii !

  si te oftici?

  Propuneți ca energia să fie gratis ?

  De unde bani ? 

  Noi ne omorâm cu munca.... 

  De furat nu mai furăm... 

  30 ani nu s-a făcut nimic...

  Acesta e nivelul nostru actual , ca stat și cetățeni 

  Tradatorule demisia! La puscarie cu tine, acolo este locul tau. Va bateti joc de acest popor de 31 de ani. Ne saraciti si ne tineti in saracie. 400% cresterea preturilor. Saraciti poporul hotilor si mafiotilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro