VIRGIL POPESCU:"Eram în procedură de infringement, pe anumite cauze, în domeniul Energiei"

J.P.
Miscellanea / 11 iunie

"Eram în procedură de infringement, pe anumite cauze, în domeniul Energiei"

România era în procedură de infringement, pe anumite cauze în domeniul Energiei, însă nu mai este cazul, deoarece Comisia Europeană a adoptat un pachet decizional privind cazurile de încălcare a dreptului UE şi le-a clasat, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Astăzi mă aflu la reuniunea Consiliului Energiei, de la Luxemburg. Şi am o veste bună! Partenerii europeni au remarcat că facem eforturi şi găsim soluţii pentru a îndrepta ceea ce nu funcţiona şi eram în procedură de infringement, pe anumite cauze în domeniul Energiei. Nu mai este cazul! Comisia Europeană a adoptat un pachet decizional privind cazurile de încălcare a dreptului UE (infringement)", a scris Virgil Popescu pe reţeaua de socializare.

Potrivit ministrului, pachetul decizional vizează: Clasarea Cauzei 2012/2114, având ca obiect încălcarea prevederilor art. 35 şi 36 TFUE (interdicţia restricţiilor cantitative la export şi a măsurilor echivalente) şi a prevederilor art. 40 litera c din Directiva 2009/73/CE privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale şi de abrogare a Directivei 2003/55/CE; Clasarea Cauzei Cauzei 2019/2036, având ca obiect nerespectarea art. 3 alin. (1) coroborat cu art. 3 alin. (2) din Directiva 2009/72/CE privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale şi a art. 6 coroborat cu art. 8 alin. (1), art. 12 alin. (5) şi art. 9 din Regulamentul (UE) 2017/1938 privind măsurile de garantare a siguranţei furnizării de gaze; Clasarea Cauzei 2020/2339, având ca obiect neîndeplinirea obligaţiilor ce îi revin României în temeiul art. 2a alin. (1) şi (í ½í¸Ž din Directiva 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor.

"Vreau să le mulţumesc şi să îi felicit pe colegii mei de la Ministerul Energiei care au dat dovadă de profesionalism şi au găsit cele mai bune soluţii legislative! Totodată, este un merit al guvernelor liberale, conduse de Ludovic Orban şi Florin Cîţu, pentru că noi am reparat ceea ce PSD a stricat", a mai scris ministrul Energiei.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Foarte bine !

  Felicitări ! 

  In loc sa va autofelicitati, mai bine cascati ochii sa vedeti ca energia electrica s-a scumpit cu 30% in urma marii liberalizari, care era menita sa nasca concurenta in piata, si(conform teoriilor generale capitaliste, dar si conform trambitarilor dvs.) trebuia sa reduca pretul in ,,piata''. Daca ar fi existat concurenta, asa cum ati afirmat in mod mincinos. Nu va felicit, bata-va Dumnezeu!

  Bravo! Ati scapat de infringement si ati aruncat toata populatia sub autobuz cu majorari masive la energie in an de criza economica post-pandemie.

  Bravo! Tot asa! 

  Prefesionalismul si solutiile legislative vor asigura nota 10 din partea UE si sapa de lemn pentru populatie. 

  După splitarea ministerului - și energiei - crește numărul de angajați la STAT . Statul înfiltrat peste tot în companii și cu ANRE , CC, ...umflă prețul pe entitățile de FURNIZARE : care tipic românesc doresc ștampile notar , dosar cu șină din nou . DIGITALIZARE = ZERO .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9176
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1551
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5820
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7837
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro