Virgil Popescu, invitat lunea viitoare la "Ora Guvernului"

S.B.
Politică / 23 mai

Virgil Popescu, invitat lunea viitoare la "Ora Guvernului"

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, invitarea ministrului Energiei Virgil Popescu în plenul de lunea viitoare, la "Ora Guvernului" pentru a oferi explicaţii privind aplicarea taxei de solidaritate pentru compania OMV-Petrom şi închiderea capacităţile energetice de cărbune şi minele fără să existe un plan de înlocuire a pierderilor generate în urma acestor acţiuni, informează news.ro.

Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al AUR.

"Grupul parlamentar al AUR vă solicită, conform articolului nr 208 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, să invitaţi la dezbateri politice în cadrul Orei Guvernului, în data de 29.05.2023, pe domnul ministru al Energiei Virgil Popescu

Temele dezbateri sunt:

Motivele pentru care au fost închise capacităţile energetice de cărbune şi minele fără să existe un plan de înlocuire a pierderilor generate în urma acestor acţiuni.

Justificările ce stau la baza faptului că nu au fost finalizate centralele din localitate Iernut, judeţul Mureş şi din localitatea Chişcani, judeţul Brăila şi strategia de finalizare a acestora în viitorul apropiat.

Ponderea celor 3 coduri CAEN ale OMV-Petrom, aplicarea contribuţiei de solidaritate în baza OUG 186/2022 şi motivele pentru care nu a fost cerută distribuirea de dividende în procent de 50% cum s-a cerut la Romgaz", arată documentul aprobat de conducerea Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. s a prelungit concesionarea catre OMV a extractiei de petrol gaze cu aceeasi redeventa ?! De ce institutul de foraj sonde ,Institutul de petrol gaze etc ...plus chiar o companie de foraj pentru petrol si gaze,maflate in proprietatea statului nu se implica in campul acesta al forarii sau descoperirii de noi zacaminte pe teritoriul Romaniei ?! E vina lui Ovidiu Musetescu ,a lui Dan Ioan Popescu etc ...cum au facut privatizarea Petrom catastrofic si antinational ,dar PNL ce explicatie are ca da din nou cadouri catre OMV ?! ca vad ca nimeni nu ataca in instanta acel contract de privatizare nelegiuit ca sa se poata fi ulterior atacat la curtea constitutionala ,pt ca e neconstitutional ! Liberalii trebuie sa faca aceste corectii acum pt ca anul care urmeaza PSD va conduce guvernul si acolo, in background, Tender deja trage sfori si implica afaceristi de peste ocean ,ca sa pretinda ca are acoperirea SUA ! Si sa se semneze alkte contracte de privatizari ,inchirieri si redevente total paguboase pt Romania !

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro