VIRGIL POPESCU:"Nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment"

V.G.
Politică / 24 august

"Nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, astăzi, că nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment, el adăugând că pot să existe situaţii punctuale în piaţă, care ar trebui să fie sesizate de cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare, relatează News.ro.

"Înmagazinarea în depozite, pentru iarnă a depăşit cu mult graficul asumat. La 1 septembrie am fi trebuit să avem 57% din capacitatea de depozitare totală a depozitelor din România, suntem deja la 70%, estimăm că probabil în cursul lunii septembrie vom ajunge la cei 80% minim şi continuăm să înmagazinăm. Fluxurile de intrare de gaze în România sunt în parametri normali, nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment", a spus ministrul.

Virgil Popescu a precizat că "pot să existe situaţii punctuale, în piaţă, care ar trebui să fie sesizate iar cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare".

Cu privire la investiţiile din domeniul energetic, ministrul Popescu a afirmat că "a trimis raportul şi se află în evaluarea proiectelor depuse în PNRR".

"Suntem bucuroşi să avem foarte multe proiecte depuse, practic a fost dublat numărul de proiecte, faţă de valoarea iniţială a anvelopei financiare, de 500 de milioane de euro. Avem proiecte de peste 1 miliard de euro depuse, suntem în evaluare şi suntem convinşi că acest apel de proiecte va avea un succes", a mai afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a precizat că la finalul acestei luni, împreună cu Ministerul Agriculturii, Agenţia de Investiii din Agricultură, acel proiect pentru agricultură, acele fonduri destinate industriei alimentare", a mai declarat Popescu, precizând că se lucrează la caietele de sarcini, în discuţii cu Consiliul Concurenţei, pentru că acestea se vor aproba ca scheme de ajutor, la nivelul Consiliului.

"Vrem să lansăm, cu ajutorul AFIR-ului, aceste fonduri", a spus Virgil Popescu, amintind şi lansarea proiectului pentru unităţile administrativ teritoriale, de produce a energiei electrice în cogenerare, de 380 de milioane de euro.

"Până acum, avem un singur proiect depus (..) Am prelungit cu încă o lună termenul la solicitarea Asociaţiei Municipiilor, avem doar proiectul depus de municipalitatea Constanţa care probabil va intra în evaluare", a afirmat Popescu, făcând apel către primării să finalizeze studiile de fezabilitate pentru a putea participa la acest call de proiecte pentru eficienţă energetică.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro