Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Visa Inc va prelua Visa Electron pentru 21,1 miliarde de euro

Adina Lateş
Internaţional /

Procesatorul american de plăţi Visa Inc a anunţat astăzi că va prelua fosta sa filială europeană Visa Europe printr-o tranzacţie mixtă, numerar şi acţiuni, în valoare totală de 21,1 miliarde de euro, potrivit unui comunicat de presă al Visa Europe, citat de Reuters şi AFP.

Potrivit termenilor acordului aprobat de consiliile de administraţie ale celor două companii, Visa va plăti în avans o sumă de 11,5 miliarde de euro în numerar, la care se vor adăuga alte cinci miliarde de euro sub formă de acţiuni preferenţiale convertibile în acţiuni ordinare Visa. Tranzacţia include, totodată, o plată suplimentară de până la 4,7 miliarde de euro, care va fi efectuată după aniversarea a patru ani de la finalizarea tranzacţiei, în funcţie de atingerea anumitor ţinte de venituri.

Timp de mai mulţi ani, Visa şi Visa Europe au operat sub umbrela aceleiaşi companii, denumite Visa International Service Association. Acest lucru s-a schimbat în 2007, când majoritatea unităţilor Visa s-au unit pentru a forma Vis Inc, companie devenită publică în 2008, lăsând Visa Europa ca entitate separată.

"Integrarea într-o singură afacere globală va garanta că avem soliditatea financiară şi mărimea operaţională necesare pentru a accelera următoarea generaţie de plăţi în Europa", a declarat directorul Visa Europe, Nicolas Huss.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plată deţinută şi operată de băncile membre şi alţi furnizori de servicii de plăţi din 37 de ţări din Europa. Visa Europe este cel mai mare procesator de tranzacţii din Europa, responsabil de procesarea a peste 16 miliarde de tranzacţii anual, realizând 1.627 de tranzacţii pe secundă în perioadele de vârf.

În Europa, există peste 500 de milioane de carduri Visa, cheltuielile totale realizate pe cardurile Visa depăşind 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS reprezintă 1.500 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie