Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Visa plăteşte 5,3 miliarde dolari pentru achiziţia Plaid

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Visa plăteşte 5,3 miliarde dolari pentru achiziţia Plaid

Visa Inc. a decis să cumpere Plaid Inc., startup din domeniul producţiei de software, deţinut privat, în cadrul unei tranzacţii care valorează 5,3 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Afacerea va extinde accesul gigantului american al plăţilor în spaţiul tehnologiei financiare, aflat în plină expansiune.

Tranzacţia evidenţiază modul în care firmele financiare tradiţionale sunt dispuse să plătească sume importante pentru preluarea de afaceri care au poziţii solide în domeniul serviciilor destinate economiei digitale, fără numerar.

Tehnologia Plaid le permite utilizatorilor să îşi conecteze conturile bancare cu aplicaţii mobile precum Venmo, Acorns şi Chime, firma din San Francisco afirmând că sistemele sale au fost folosite de una din patru persoa-ne care au un cont bancar în SUA.

"Plaid este un lider în lumea fintech, care are o creştere rapidă", a declarat preşedintele-director executiv al Visa, Al Kelly, adăugând: "Această achiziţie, alături de numeroasele noastre eforturi fintech care sunt deja în derulare, vor pune Visa într-o postură din care să ofere o valoare mai mare dezvoltatorilor, instituţiilor financiare şi consumatorilor".

Fondată în 2013 şi conectată în prezent cu peste 11.000 de instituţii financiare de pe teritoriul Statelor Unite, al Canadei şi Europei, compania Plaid se va putea folosi de achiziţia sa pentru extinderea propriei afaceri prin brandul global Visa, conform unei surse citate de Reuters.

Visa preconizează că tranzacţia de preluare se va finaliza în următoarele trei-şase luni şi va aduce un plus câştigurilor sale ajustate pe acţiune la finele celui de-al treilea an de la încheierea afacerii.

Visa a informat că va finanţa achiziţia cu numerarul dis-ponibil, dar şi cu datorii care urmează să fie emise. Achiziţia nu va avea impact asupra programului de răscumpărare de acţiuni anunţat anterior de Visa, nici asupra alocărilor de dividende, conform companiei americane.

Visa şi Plaid au beneficiat de consultanţa financiară a companiilor Lazard, respectiv Goldman Sachs în această afacere.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS