Visual Fan va aloca cinci acţiuni gratuite la una deţinută

G.B
Piaţa de Capital / 14 octombrie 2021

Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA

Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA

Acţionarii Visual Fan SA (Allview), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW, şi unul dintre cei mai importanţi jucători locali pe piaţa IT&C, au aprobat majorarea capitalului social prin emisiunea unui număr de 5.555.500 acţiuni alocate în mod gratuit către toţi acţionarii societăţii înregistraţi la data de 09 februarie 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Acţionarii au votat cu un procent de 90% din numărul total de voturi deţinute de acţionarii prezenţi în Adunare, aprobarea majorării capitalului social emis al societăţii de la 111.110 RON la nivelul de 666.660 RON prin emisiunea unui număr de 5.555.500 acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, cu o valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. Acţiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acţionarilor societăţii înregistraţi în registrul acţionarilor la data de 09.02.2022 stabilită ca dată de înregistrare. Raportul de subscriere este de 5 (cinci) acţiuni nou emise Ia 1 (una) acţiune deţinută la data de înregistrare. Majorarea capitalului social se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii", notează raportul companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit sursei citate, cele 5.555.500 de acţiuni gratuite vor fi emise la valoarea nominală şi vor fi plătite din rezervele companiei. Acţiunile ALW se tranzacţionau la data de referinţă 12 octombrie 2021, la valoarea de 130,5 lei, compania înregistrând o capitalizare de aproximativ 145 milioane lei.

Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile ALW fac parte din componenţa celui mai nou indice BET-AeRO, alături de încă alte 19 companii reprezentative de pe această piaţă, selectate pe baza unor criterii cantitative, precum: lichiditate, capitalizare şi free-float.

În luna septembrie a.c., Visual Fan a realizat încă o achiziţie strategică, prin preluarea participaţiei majoritare de 51% din Intervision Trading, unicul distribuitor din Europa Centrală şi de Est al renumitului brand japonez AKAI. Această tranzacţie creează premisele unei creşteri semnificative de 25%, atât a cifrei de afaceri, cât şi a profitului companiei Visual Fan - faţă de estimările anunţate în memorandumul de listare a acţiunilor la BVB. Pentru finalizarea tranzacţiei, se aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei.

Cifra de afaceri a companiei braşovene, înregistrată în primul semestru al anului 2021, are o valoare de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei), rezultată din vânzarea dispozitivelor electronice - activitatea de bază a companiei. Astfel, veniturile companiei în primul semestru al anului 2021 comparativ cu perioada similară din 2020, înregistrează o creştere cu peste 55%. Profit net al societăţii a avut o creştere cu 62,74% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând valoarea de 972.000 de euro (4,78 milioane lei), se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De ce cinci si nu 29?

    :)) 

    1. Buna intrebare.

      Folosesc mcs stil american, mai exact apple inc.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb