Vivid intră pe piaţa din România

S.B.
Companii / 17 noiembrie 2021

Vivid intră pe piaţa din România

Platforma financiară Vivid anunţă lansarea pe piaţa din România. Vivid permite tuturor utilizatorilor să aibă acces la servicii financiare, fără taxe, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Creşterea gradului de conştientizare financiară pentru fiecare utilizator român reprezintă unul dintre obiectivele Vivid pe piaţa locală. România este cea de-a 7-a ţară în care Vivid se dezvoltă internaţional, după ce s-a lansat deja în Germania, Franţa, Spania, Italia, Portugalia şi Slovenia.

Vivid şi-a lansat platforma financiară în Germania în 2020, oferind o soluţie bazată pe o singură aplicaţie care urmăreşte să elimine graniţele dintre economisire, cheltuieli şi investiţii. Compania îşi propune să ofere clienţilor din întreaga Europă o experienţă prin care sa ajute utilizatorii să economisească bani şi să ia decizii de investiţii inteligente cu ajutorul serviciului de educaţie financiară disponibil în aplicaţie.

Lansarea în România pune la dispoziţia utilizatorilor funcţia de investiţii a Vivid, care include investiţii fracţionate fără comision în acţiuni americane şi europene şi investiţii fracţionate în metale preţioase precum aurul şi argintul. Prin intermediul monedelor fracţionare, Vivid oferă, de asemenea, investiţii în criptomonede precum BTC, ETH sau LTC. Vivid a lansat recent investiţiile fractionare în SPAC, ca oportunitate nouă de investiţii. SPAC reprezintă o companie creată de investitori cu scopul să strângă bani printr-o listare pe bursă pentru ca ulterior să cumpere o altă companie.

Vivid, start-up fintech cu sediul la Berlin care include funcţii pentru cheltuieli, economii şi investiţii într-o singură aplicaţie, îşi propune să devină o platformă în care investitorii începători pot învăţa despre pieţele financiare şi îşi pot creşte economiile în siguranţă. În cadrul rundei de finanţare Series B din aprilie 2021, pe care fondul de investiţii Greenoaks a condus-o cu participarea investitorului Ribbit Capital, Vivid a atras o investiţie totală de 60 de milioane de euro.

Investiţii fracţionate în metale preţioase şi în companii cunoscute SUA şi UE

Funcţia de investiţii personale este oferită de Vivid în parteneriat cu compania de investiţii CM-Equity AG, cu sediul în Germania, ceea ce permite să ofere investiţii fracţionate clienţilor firmei. CM-Equity AG va fi contraparte pentru fiecare tranzacţie şi va fi responsabilă de realizarea investiţiei. Prin intermediul CM-Equity AG, utilizatorii investesc într-o acţiune suport sau ETF tranzacţionată la bursă.

Utilizatorii din România vor putea să investească prin intermediul aplicaţiei Vivid în acţiuni şi ETF-uri ale unor companii de renume la nivel internaţional, precum Apple, Google şi Amazon. Atât investitorii începători, cât şi cei experimentaţi pot alege potenţialele investiţii în funcţie de sector sau de temă - de exemplu, energia verde reprezintă în prezent una dintre principalele tendinţe de investiţii. Atunci când clienţii Vivid investesc în acţiuni americane, moneda euro este convertită în dolari americani la un curs de schimb valutar în timp real, împreună cu o marjă fixă redusă de 0,5%.

Cu ajutorul aplicaţiei de investiţii în metale preţioase, clienţii pot profita de creşterea potenţială a preţurilor metalelor preţioase în loc să cumpere direct lingouri de metal fizic. Clienţii Vivid au posibilitatea de a investi fracţionat în aur şi argint, de la doar 0,01 euro cu o marjă de profit de 0,5-1% (suma adăugată la preţul de cost al bunurilor pentru a acoperi cheltuielile generale şi profitul).

"Piaţa românească este dezvoltată, cu mulţi investitori educaţie financiară. Ne adresăm persoanelor fizice care sunt nativi digitali şi care caută o modalitate uşoară şi cu costuri reduse de a investi şi de a-şi creşte averea. În prezent, milioane de oameni descoperă pentru prima dată lumea investiţiilor şi a tranzacţiilor bursiere. Vrem să ne asigurăm că aceşti noi investitori sunt bine pregătiţi. Cu ajutorul unui ghid complex, care este îmbunătăţit în mod constant de echipa noastră, utilizatorii învaţă despre piaţa de capital şi despre ceea ce trebuie să ştie pentru tranzacţionare. Acest lucru ar trebui să le permită tuturor utilizatorilor din România să înţeleagă mai bine procesele de investiţii, dar şi să recunoască oportunităţile şi riscurile investiţionale", a declarat Alexander Emeshev, co-fondator Vivid.

Educaţie despre criptomonede pentru o investiţie sigură

Pe lângă oportunităţile de investiţii în acţiuni şi în metale preţioase fracţionate, Vivid oferă oportunităţi de investiţii în criptomonede prin intermediul monedei fracţionate. Utilizatorii pot investi indirect de la doar 0,01 euro, iar pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu criptomonedele, platforma oferă materiale educaţionale gratuite.

Pentru lansare, noul serviciu va oferi oportunităţi de investiţii în cincizeci de criptomonede în această etapă, inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Algorand, BAT, Cardano, Chainlink, EOS, Litecoin şi NEM, printre multe altele. Investiţiile în criptomonede sunt disponibile pentru toţi clienţii Vivid şi vor fi extinse în continuare în perioada următoare.

"Suntem foarte încântaţi că putem face ca investiţiile în criptomonede să fie accesibile clienţilor noştri - fără bariere de intrare ridicate. Tranzacţionarea este disponibilă 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în aplicaţia noastră, la fel ca şi suportul nostru prin chat pe care clienţii îl pot folosi în cazul în care au întrebări. Prin investiţiile în criptomonede, ne propunem să le oferim utilizatorilor noştri o altă opţiune pentru a-şi creşte banii chiar şi în vremuri cu rate ale dobânzii zero sau negative", adaugă Alexander Emeshev.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb