Vivid Money atrage o investiţie de 100 milioane de euro

S.B.
Companii / 8 februarie

Vivid Money atrage o investiţie de 100 milioane de euro

Platforma financiară Vivid din Berlin care şi-a anunţat recent lansarea pe piaţa din România, a atras o finanţare de 100 milioane de euro, tranzacţie care evaluează compania la 775 milioane de euro, mai mult decât dublu faţă de ultima evaluare. Investiţia de tip Series C a fost coordonată de Greenoaks Capital, cu participarea Ribbit Capital şi a SoftBank Vision Fund 2.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru a extinde serviciile Vivid bancare şi de investiţii, cu scopul transformării ecosistemului Vivid într-o comunitate în care clienţii vin la bancă, economisesc, investesc şi învaţă despre situaţia lor financiară. De asemenea, noua finanţare va accelera procesul de recrutare în birourile companiei din Europa cu scopul îmbunătăţirii produsului, cu investiţii noi în marketing şi pentru crearea de conţinut nou educaţional. Vivid a intrat în România anul trecut în noiembrie şi îşi propune să ajungă la 30.000 de clienţi activi pe piaţa locală până la finele anului 2022.

Lansarea în România a pus, pentru început, la dispoziţia utilizatorilor funcţia de investiţii a Vivid, care include investiţii fracţionate fără comision în acţiuni americane şi europene şi investiţii fracţionate în metale preţioase precum aurul şi argintul. Prin intermediul monedelor fracţionare, Vivid oferă, de asemenea, investiţii în criptomonede precum BTC, ETH sau LTC. România este cea de-a 7-a ţară în care Vivid se dezvoltă internaţional, după ce s-a lansat deja în Germania, Franţa, Spania, Italia, Portugalia şi Slovenia

Noua investiţie vine într-un moment în care Vivid Money a reuşit o creştere accelerată în primul an de activitate, prin scalarea volumului de tranzacţii şi extinderea bazei de utilizatori. Vivid Money a înregistrat o creştere de cinci ori în comparaţie cu ultima finanţare atrasă din partea investitorilor şi a depăşit pragul de 500.000 de clienţi. În 2021, lansarea produselor noi a generat o creştere de 25 de ori a veniturilor Vivid Money.

"Clienţii noştri îşi doresc mai mult de o aplicaţie bancară. Vor un loc în care să economisească, să investească şi să îşi organizeze situaţia financiară personală. Viziunea noastră este să devenim locul în care toate aceste activităţi să fie posibile. Mă bucur că SoftBank Vision Fund 2 ni s-a alăturat grupului de investitori şi că vom continua dezvoltarea companiei alături de partenerii investiţionali Greenoaks şi Ribbit", a declarat Artem Iamanov, co-fondator al Vivid Money.

"Vivid Money a reuşit în doar un an de zile să devină una dintre cele mai apreciate platforme bancare la nivel european, ce permite utilizatorilor să-şi administreze finanţele personale într-o singură aplicaţie. După ce am investit încă de anul trecut, am remarcat dezvoltarea rapidă a noilor produse şi creşterea numărului de clienţi. Credem că ne aflăm încă în prima fază a revoluţiei bancare şi prin urmare vom susţine parteneriatul cu Vivid în procesul de scalare a companiei", a declarat Patrick Backhouse, partener la Greenoaks.

Vivid şi-a lansat platforma financiară în Germania în 2020, oferind o soluţie bazată pe o singură aplicaţie care urmăreşte să elimine graniţele dintre economisire, cheltuieli şi investiţii. Compania îşi propune să ofere clienţilor din întreaga Europă o experienţă prin care sa ajute utilizatorii să economisească bani şi să ia decizii de investiţii inteligente cu ajutorul serviciului de educaţie financiară disponibil în aplicaţie. Noua finanţare urmează unei runde de investiţii Series B din anul 2021, care a evaluat atunci compania Vivid la 360 milioane de euro.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro