Abonament gratuit

VLAD SABĂU, ING:"O mare parte din IMM-uri nu au prins criza din 2008 şi nu sunt pregătite pentru o nouă criză"

I.M.
Bănci-Asigurări /

"O mare parte din IMM-uri nu au prins criza din 2008 şi nu sunt pregătite pentru o nouă criză"

Vlad Sabău, Head Of Financing Products în cadrul ING Bank România, a explicat că "o mare parte din IMM-uri nu au prins criza din 2008" şi nu sunt pregătite să facă faţă unei noi crize economice. Acesta mai spune că, pe parcursul ciclurilor economice, e normal să existe scăderi şi creşteri.

El a explicat că, în cazul unei rezerve financiare insuficiente, orice schimbare poate fi problematică. O problemă des întâlnită care trebuie rezolvată este creşterea capitalului propriu.

Sabău a mai spus că finanţarea IMM-urilor are un potenţial mare de creştere în România, fiind la jumătatea mediei ţărilor Uniunii Europene.

Potrivit acestuia, capitalizarea firmelor este un fenomen care începe să se simtă tot mai mult în ţara noastră în ultimul timp.

"Antreprenorii sunt mult mai preocupaţi de a discuta cu investitorii. Am remarcat că există şi preocupare şi disponibilitate. În anul 2000 nu exista capital. Şi dacă ai fi fost deschis ca antreprenor să discuţi cu investitorii nu aveam investitori. Nu aveam ratingul de ţară potrivit, investitorii locali de abia se năşteau sau îşi construiau propriile afaceri. Erau preocupaţi de creşterea propriilor afaceri. Acum suntem la 20 de ani de atunci. Avem şi investitori locali şi semnele sunt bune", a mai spus Vlad Sabău.

Cu aproximativ 40.000 de clienţi şi 55% tranzacţii via import, cifra de afaceri a clienţilor IMM ING Bank este de până la 100.000.000 de euro. Sectorul de finanţare are un potenţial mare în România, fiind la jumătatea mediei faţă de ţările UE. Pentru fiinanţarea IMM-urilor, banca are o experienţă de peste 16 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie