VLAD VASILIU, MINISTERUL ECONOMIEI:"Orice IMM are o barieră psihologică, distanţa dintre locul în care produce şi unde vinde"

A.M.
Ziarul BURSA #Companii / 20 aprilie 2016

Pentru orice întreprindere mică sau mijlocie (IMM) există o barieră psihologică, şi anume distanţa între locul în care produce şi unde vinde, a declarat, ieri, Vlad Vasiliu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comeţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), în cadrul unei conferinţe.

Domnul Vasiliu a precizat: "Ar trebui să îi ajutăm să se gândească pentru a încerca să exporte imediat în apropierea firmei, apoi să îi ajutăm progresiv să treacă şi peste ocean".

Acesta a mai spus că diverse standarde diferite dintre Europa şi SUA, în funcţie de înaintarea negocierilor, ar putea să implice costuri suplimentare. "Pentru anumiţi importatori sau exportatori aceste costuri ar putea să semnifice un factor insurmontabil în dezvoltarea capacităţilor sale de export", a menţionat secretarul de stat MECRMA.

Potrivit oficialului MECRMA, un factor pozitiv pentru ţara noastră îl reprezintă sectorul serviciilor.

"Avem un potenţial foarte mare, este însă un potenţial care poate fi chiar dublat şi de modul în care vor fi negociate anumite condiţii care să avatajeze accesul forţei de muncă în SUA", a adăugat Vlad Vasiliu.

Domnia sa a mai menţionat că procentul firmelor exportatoare, din numărul firmelor totale coboară undeva la 3%.

Acesta a mai spus: "Peste 70% din exporturi se adresează spaţiului Uniunii Europene, ceea ce dovedeşte că, în primul rând, numărul de firme şi de IMM-uri cu capital românesc reprezintă o altă problemă. Numai 17% din exporturile româneşti se datorează firmelor cu capital românesc, restul având capital străin".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro