VMB Partners a organizat evenimentul "Dezvoltarea pieţei obligaţiunilor municipale" la Palatul CCIB

F.D.
Piaţa de Capital / 21 septembrie

VMB Partners a organizat evenimentul "Dezvoltarea pieţei obligaţiunilor municipale" la Palatul CCIB

Compania de consultanţă financiară VMB Partners, cu sprijinul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi al Bursei de Valori Bucureşti a organizat pe 19 septembrie, la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, evenimentul "Dezvoltarea pieţei obligaţiunilor municipale", conform unui comunicat de presă al organizatorului.

Potrivit sursei citate, obiectivul evenimentului a fost acela de a discuta şi a găsi soluţii constructive pentru dezvoltarea pieţei de obligaţiuni municipale, ca instrument alternativ de finanţare pentru creşterea localităţilor din România.

La eveniment au participat reprezentanţii Ministerului Finanţelor, ai Cancelariei Primului-Ministru, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, Bursei de Valori Bucureşti, ai primăriilor şi consiliilor judeţene, precum şi al reprezentanţilor investitorilor instituţionali: fonduri de pensii, fonduri de investiţii, societăţi de asigurări şi intermediari, conform sursei citată.

În deschiderea evenimentului, dl Gabriel Grădinescu, Vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a subliniat importanţa obligaţiunilor municipale ca instrument de finanţare a localităţilor şi sprijinul ASF pentru completarea cadrului legislativ astfel încât obligaţiunile municipale să poată fi subscrise prin ofertă publică. De asemenea, Vicepreşedintele ASF a lansat dezbaterii o idee inovatoare potrivit căreia mai multe localităţi se pot asocia în cadrul unei companii de finanţare care să atragă, prin emiterea de obligaţiuni, fonduri necesare unor proiecte de infrastructură care altfel nu ar putea fi realizate prin efortul unei singure localităţi, arată sursa citată.

Dl Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a reiterat sprijinul BVB pentru dezvoltarea acestei pieţe a obligaţiunilor municipale, care pot constitui un mecanism flexibil de finanţare.

Evenimentul a continuat cu un panel adresat autorităţilor locale, potenţialii emitenţi de obligaţiuni municipale, cu tema "Cum accelerăm dezvoltarea pieţei obligaţiunilor municipale", menţionează sursa citată.

În comunicatul de presă al VMB Partners se mai precizează că: "În România, prima emisiune de obligaţiuni verzi aparţine municipiului Reşiţa şi se va lansa în luna octombrie acestui an. Dl Ioan Popa, Primarul oraşului Reşiţa, a prezentat această premieră pe piaţă obligaţiunilor municipale din România. În valoare de 17 milioane de Euro, emisiunea urmăreşte suplimentarea fondurilor de finanţare pentru proiectul de reintroducere a tramvaiului electric în Reşiţa, proiect aflat într-un stadiu de finalizare de cca 85%. Reşiţa este astfel primul oraş din România care reintroduce tramvaiul după Revoluţie, asigurând astfel un transport modern şi confortabil care să conecteze zonele oraşului."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cifre?

    E bun si bla, bla-ul... Totusi! 

    1. Poate vrei un numar sa te saturi de bla bla bla

    Felicitări domnului Gradinescu-Vicepresedinte ASF pentru idea inovatoare. Sa speram ca ea va fi inteleasa și pusa in aplicare de cei in drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb