Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Vodafone a primit aprobarea CE pentru preluarea activelor Liberty Global

T.T.
Companii /

Vodafone a primit aprobarea CE pentru preluarea activelor Liberty Global

Comisia Europeană a aprobat, astăzi, tranzacţia de 22 miliarde de dolari în urma căreia operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone Group Plc va prelua operaţiunilor de cablu ale Liberty Global Plc din Cehia, Germania, Ungaria şi România, informează un comunicat de presă al Comisiei.

Executivul comunitar subliniază că aprobarea sa este condiţionată de respectarea în totalitate a angajamentelor oferite de Vodafone.

"Într-o societate modernă, accesul la servicii de Internet şi televiziune ieftine şi de calitate este la fel de cerut ca şi apa curentă. Am aprobat astăzi preluarea operaţiunilor Liberty Global Plc din Cehia, Germania, Ungaria şi România de către Vodafone, în funcţie de respectarea remediilor concepute pentru a garanta că utilizatorii vor continua să se bucure de preţuri corecte, servicii de calitate ridicată şi produse inovative", a declarat comisarul european responsabil cu politica în domeniul concurenţei, Margrethe Vestager.

Decizia de a aproba această tranzacţie vine după o analiză amănunţită la finalul căreia Comisia a ajuns la concluzia că preluarea activelor Liberty Global nu va ridica îngrijorări cu privire la limitarea concurenţei pe pieţele din Germania, Cehia, Ungaria sau România.

În mai 2018, operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a acceptat să plătească 21,8 miliarde de dolari pentru a cumpăra o parte din activele Liberty Global din Europa.

Tranzacţia ar urma să facă din Vodafone cel mai mare furnizor de servicii broadband, cablu şi telefonie mobilă din Europa cu 54 de milioane de consumatori şi o acoperire de 110 milioane case şi companii.

După ce Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea că tranzacţia ar putea reduce competiţia pe pieţele din Germania şi Cehia, Vodafone s-a oferit să întărească poziţia rivalului Telefonica Deutschland prin faptul că îi oferă acces la reţeaua sa broadband.

Această propunere ar permite Telefonica Deutschland să ofere servicii în bandă largă prin intermediul reţelelor de cablu pe care Vodafone şi Liberty Global le au în Germania.

În România, achiziţia operaţiunilor Liberty Global de către Vodafone va crea o companie cu o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale. Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare reţea de cablu din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).

Compania creată în urma achiziţiei va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă şi de telefonie fixă, precum şi servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienţi mobili ai Vodafone România şi pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS