Vodafone anunţă angajamentul de a reduce emisiile de dioxid de carbon ale companiei la 0 până în 2040

A.P.
Companii /

Vodafone anunţă angajamentul de a reduce emisiile de dioxid de carbon ale companiei la 0 până în 2040

Grupul Vodafone şi-a asumat astăzi angajamentul de a reduce la net zero emisiile de carbon ale companiei la nivel global până în 2040. De asemenea, obiectivele anterioare ale companiei privind limitarea emisiilor de carbon până în 2030 au fost aprobate de către iniţiativa Science Based Targets (SBTi), acestea fiind conforme cu reducerile necesare pentru a mentine încălzirea globală la limita de 1.5° - obiectiv al Acordului de la Paris, potrivit uni counicat de presă.

Până în 2030, Vodafone va elimina toate emisiile de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată (emisii din Domeniile 1 şi 2). Vodafone şi-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte (emisii din Domeniul 3), inclusiv în societăţile mixte, toate achiziţiile lanţului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute şi călătoriile în scopuri profesionale. Vodafone va elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, devansând cu 10 ani ambiţia iniţială a companiei, aceea de a obţine o amprentă de carbon "net zero" până în 2050.

Nick Read, CEO Vodafone Group, a afirmat: "Vodafone crede în puterea exemplului, aşa că astăzi ne-am asumat o amprentă de carbon net zero până în 2040. În plus, iniţiativa Science Based Targets a confirmat faptul că obiectivele noastre pentru 2030 privind reducerea emisiilor de carbon corespund celui mai ambiţios proiect al Acordului de la Paris.

Suntem hotărâţi să ne reducem amprenta de carbon prin eficientizarea consumului de energie, utilizarea de energie din surse regenerabile, reducerea deşeurilor de reţea şi introducerea de noi criterii de mediu pentru selectarea furnizorilor. De asemenea, Vodafone îşi va ajuta clienţii în limitarea propriilor amprente de carbon prin serviciile pe care le oferim, inclusiv cu soluţiile Internet of Things."

Tom Delay, Director Executiv al Carbon Trust, organizaţie susţinătoare a Modelului sectorului ICT pentru Science Based Targets şi care acţionează ca şi consilier tehnic pentru Vodafone, a adăugat: "Organizaţia Carbon Trust este mândră de sprijinul acordat companiei Vodafone în conturarea acestor obiective ambiţioase, bazate pe ştiinţă şi pe target-urile internaţionale, necesare în menţinerea încălzirii globale sub limita de 1.5°C. Această strategie va plasa Vodafone pe o traiectorie bine definită către un viitor în care încălzirea globală se menţine la 1.5°C, precum şi în avangarda unui sector care preia un rol concret de conducere în ceea ce priveşte reducerea emisiilor şi crearea premiselor pentru ca ceilalţi să poată urma exemplul."

Science Based Targets (Ţinte bazate pe ştiinţă)

Iniţiativa Science Based Targets (SBTi) este o colaborare între CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) şi World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi defineşte şi promovează cele mai bune practici în formularea unor ţinte de mediu bazate pe ştiinţă ("science based targets") şi evaluează independent obiectivele asumate de companii, în funcţie de cele mai recente studii de Climatologie (Climate Science).

Vodafone este una dintre cele peste 500 de companii şi unul dintre primii operatori telecom de proporţii ale căror obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră au fost aprobate de către SBTi, alăturându-se astfel unei serii de lideri ale căror eforturi asumate contribuie la limitarea creşterii încălzirii globale la 1.5°C, în conformitate cu obiectivul Acordului de la Paris.

Anunţul de astăzi susţine misiunea Vodafone de a crea o societate digitală care permite progresul socio-economic, accesul tuturor şi care nu creează un impact negativ asupra Planetei.

În 2019, Vodafone s-a angajat să achiziţioneze 100% energie din surse regenerabile, să îşi reducă la jumătate impactul asupra mediului până în 2025 şi să reutilize, vândă sau recicleze 100% din deşeurile de reţea sprijinind, astfel, trecerea la o economie circulară.

Până la data de 21 iulie 2021, reţeaua Vodafone din Europa va fi alimentată în proporţie de 100% cu energie din surse regenerabile - astfel, reţeaua Vodafone devine Green Gigabit pentru clienţii din 11 ţări unde compania este prezentă şi va opera în mod sustenabil, utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie.

În luna iulie 2020, Vodafone a anunţat încă un obiectiv ambiţios, acela de a-şi ajuta clienţii din segmentul business să îşi reducă propriile emisii de carbon, până la un total de 350 de millione de tone la nivel global, pe o perioadă de 10 ani (2020 - 2030).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro