Abonament gratuit

Vodafone îşi vinde operaţiunile din Malta pentru 250 milioane euro

A.I.
Companii /

Vodafone îşi vinde operaţiunile din Malta pentru 250 milioane euro

Operatorul britanic de telefonie Vodafone Group PLC a anunţat, joi, că a ajuns la un acord privind vânzarea operaţiunilor din Malta către Monaco Telecom SAM, informează Reuters.

Potrivit sursei citate, preţul plătit de Monaco Telecom SAM conferă operatorului Vodafone Malta o valoare de 250 milioane euro. În anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2019, Vodafone Malta a realizat venituri în valoare de 82 milioane euro şi un profit operaţional de 32 milioane euro, transmite Agerpres.

Finalizarea tranzacţiei necesită aprobarea Autorităţii pentru comunicaţii din Malta şi este aşteptată să aibă loc în primul trimestru din 2020. Potrivit cifrelor oficiale, Vodafone este cel mai mic din cei trei operatori de telefonie mobilă din Malta cu aproape 144.000 de utilizatori la finele lunii iunie. De asemenea, Vodafone Malta are şi aproximativ 10.000 de utilizatori ai serviciilor de telefonie fixă.

De asemenea, Vodafone Group are divizii în 24 de ţări, 42 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 30 septembrie 2019, Grupul avea 625 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri.

Înţara noastră, veniturile Vodafone România au scăzut, în trimestrul III din acest an, cu 0,1%, faţă de aceeaşi perioadă din 2018, până la valoarea de 232 de milioane de euro, iar numărul de clienţi a ajuns la 11 milioane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS