VOICULESCU:"Nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut nicio versiune, nici măcar una intermediară, a raportului privind incendiul de la Piatra Neamţ"

J.P.
Miscellanea / 02 februarie

"Nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut nicio versiune, nici măcar una intermediară, a raportului privind incendiul de la Piatra Neamţ"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că nimeni din minister nu a văzut raportul oficial al incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ, nici măcar o variantă intermediară a acestuia, documentul urmând a fi primit în cursul zilei de marţi. Voiculescu consideră că documentul despre cauzele incidentului de la Piatra Neamţ este important nu doar pentru a stabilii responsabilii, ci şi pentru a evita astfel de evenimente în viitor.

"Au fost mai multe rapoarte. Raportul pe care eu o să-l văd abia mâine şi care e extrem de important este raportul cu privire la incidentul de la Piatra Neamţ. Deci, până în acest moment, Ministerul Sănătăţii nu a văzut, nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut nicio versiune, măcar o versiune intermediară a raportului de după Piatra Neamţ. Noi nu ştim în mod oficial. Eu nu ştiu să fi văzut nici dumnealui (fostul ministru Nelu Tătaru - n.r.) şi eu nu am văzut şi, din discuţiile pe care le-am avut cu DSU, mâine avem o primă versiune a raportului de după Piatra Neamţ, aşa încât să vedem de unde a pornit incendiul de acolo. Şi asta e foarte important, nu doar prin prisma găsirii responsabililor şi a responsabilităţilor, ci din prisma învăţării dintr-o greşeală trecută care ar trebui să ne ducă către măsuri concrete pentru a evita aşa ceva în viitor. La acest raport m-am referit când am zis de ziua de marţi. În afară de acesta mai sunt şi alte rapoarte în interiorul instituţiilor publice", a declarat Vlad Voiculescu luni seară, la postul B1 TV, potrivit News.ro.

Acesta a explicat că după incendiul de la Piatra Neamţ au existat şi rapoarte ale unor instituţii după care s-au dispus măsuri şi trebuie verificat dacă acestea au fost îndeplinite.

"Sunt mai multe rapoarte: e unul de la Inspecţia Sanitară de Stat, există un raport de la IGSU, sunt cele de la Corpul de Control, care constată diverse neconcordanţe, rapoartele auditului... E un prim pas de după Piaţa Neamţ. Un raport salvează ceva, adică o autoritate merge şi verifică, stabileşte măsuri, un plan de conformare cu conducerea spitalului. Se ataşează eventual şi un buget. Spitalul semnează de primire şi-şi asumă că rezolvă problemele într-un anumit termen. Suntem la o lună după ce au venit primele versiuni ale rapoartelor şi facem o primă verificare. Deci avem nişte probleme semnalate, avem un set de măsuri care au fost comunicate inclusiv către Institutul Matei Balş. La o lună distanţă, vedem care dintre aceste măsuri au fost implementate. Toate rapoartele sunt relativ cuprinzătoare şi fiecare vorbeşte despre anumite tipuri de probleme. Inspecţia Sanitară de Stat se referă la chestiuni de ordin medical, focusul a fost pe Secţiile de Terapie Intensivă, apoi avem raportul de la IGSU care s-a uitat mai degrabă la incendiu. Fiecare a spus care ar fi măsurile care s-ar cuveni a fi luate", a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Acesta consideră "limitativ" controlul derulat după incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ.

"În ceea ce priveşte Institutul Matei Balş, nu a fost vreo măsură indicată cu privire la Pavilionul 5, dacă vorbim de măsuri pentru siguranţa la incendiu, şi asta pentru că în Pavilionul 5 unde s-a întâmplat nenorocirea nu era vreo secţie de terapie intensivă. În sine, dacă vreţi opinia mea, modul în care a fost gândit controlul la vremea aceea, a fost limitativ, pentru că s-a limitat la secţiile ATI când, iată, pericolul se află în afara acestor secţii, acolo unde se foloseşte oxigen, care este principalul medicament pentru pacienţii cu Covid-19", a mai afirmat ministrul.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. De-aia nu iti dar tu demisia? Huoooooo!

  Un sistem mafiot din care faceți parte cu toții.

  Nefericitul Vlad Voiculescu nu are solutii proprii,iar echipa este capabila doar de rugaciuni .Prea Nefericitul Nicusor Dan a sistat constructia spitalului metropolitan .Asa#rezista ei .

  Dispăreți toți securiștii ăștia nenorociti!!!

  Ai dat credite în CHF ai omorât atâția oameni din cauza lor, ai distrus atâtea familii și acum spui ca n-ai nu știu ce raport sau ca îți pasa de acei oameni care au murit arși??? Pai cu asta va ocupați ba voi-sa omorâți oameni, sa distrugeți tot ce atingeți. Asa sunteți toate odraslele de securisti, tot partidul ala.  

  1. Minte pe langa vorbe !Raportul de care vorbeste trebuie facut de procuratura,nu este cel facut de Tataru si Arafat si lasat la biroul ministrului.Manipulari si DIVERSIUNI!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro