Revista BURSA Construcţiilor

VOLA: A scăzut numărul zborurilor din Italia, Spania şi Germania cu peste 70%

J.P.
Miscellanea / 17 decembrie 2020

 A scăzut numărul zborurilor din Italia, Spania şi Germania cu peste 70%

Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, în luna decembrie a acestui an numărul zborurilor din statele europene unde locuieşte o parte semnificativă din diaspora românească a scăzut cu până la 72%. Astfel, Italia a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de zboruri înspre România, urmată de Germania cu o scădere de 64%, Spania cu 58%, Franţa cu 44% şi Marea Britanie cu 32%. Numărul de zboruri disponibile influenţează şi evoluţia preţurilor pe anumite rute. Astfel, din datele Vola.ro reiese că preţul biletelor de avion a crescut cu aproape 21% în medie, în perioada sărbătorilor, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Claudia Tocilă, Director Marketing Vola.ro: "Aproape 6 milioane de români trăiesc în afara ţării şi aproximativ o treime dintre aceştia veneau în ţară în preajma sărbătorilor. Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa, erau doar câteva dintre rutele pe care cu greu mai puteai găsi locuri disponibile în perioada sărbătorilor. Dacă în alţi ani ne sfătuiam turiştii să ajungă în aeroport cu 3 ore înainte de ora decolării, anul acesta îi încurajăm să călătorească cu grijă şi precauţie şi să efectueze doar zborurile absolut necesare. Companiile aeriene şi aeroporturile şi-au eficientizat până aproape de perfecţiune sistemul de curăţenie şi dezinfectare a spaţiilor publice şi a aeronavelor şi sperăm că în curând călătoriile vor reintra pe făgaşul normal."

Conform datelor Vola.ro, peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători, au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania şi Italia. S-a observat o scădere mai mică a zborurilor efectuate de sărbători din Marea Britanie şi o cerere constantă pentru această rută de călătorie chiar şi dacă Marea Britanie a fost inclusă pe lista galbenă a României.

Cel mai ieftin zbor în decembrie 2020 a costat 5.75 euro/dus-întors

Cel mai ieftin zbor rezervat anul acesta a fost din Marea Britanie spre România şi a costat 5.75 euro/persoană, zbor dus-întors. Comparativ cu 2019 se observă o scădere a tarifului, când cel mai ieftin zbor a fost 12 euro/persoană, zbor dus-întors. Pe de altă parte, cea mai scumpă destinaţie a anului a fost Suedia, unde preţul unui bilet de avion înspre România a costat 835 euro/persoană, o creştere de 15% faţă de 2019, când preţul cel mai scump al unui bilet de avion a fost 726 euro/persoană.

Anul acesta, preţul unui bilet de avion a crescut în medie cu 21%, comparativ cu 2019. Astfel, preţul mediu pentru un zbor din Marea Britanie în România a costat 172 euro/persoană, o creştere cu 19% faţă de anul precedent. Costul mediu al unui zbor din Franţa a costat în 2020 186 euro/persoană, semnificând o creştere de 22% faţă de 2019. Românii care au venit în ţară anul acesta din Germania au cheltuit în medie cu 15% mai mult faţă de anul trecut, respectiv 168 euro/persoană versus 146 euro/persoană în 2019. Zborurile dinspre Spania au avut cea mai mare creştere, în medie cu 27% faţă de anul trecut, iar românii au plătit în 2020 185 euro/persoană, zbor dus-întors.

S-a observat o scădere în tarifele pentru zborurile din Italia către România de 15%, iar costul mediu al unui zbor în 2020 a fost de 95 euro/persoană, comparativ cu 112 euro/persoană anul trecut. De asemenea, costul mediu al zborurile interne pe teritoriul ţării a fost mai mic anul acesta cu 18%, când românii au achitat în medie 73 euro/persoană pe un zbor, faţă de 89 euro/persoană pentru un zbor în 2020.

Un alt trend important observat de cei de la Vola.ro, a fost interesul crescut al diasporei pentru zborurile cu asigurare medicală inclusă. În decembrie 2020, rezervarea călătoriilor cu asigurare medicală a crescut cu 38% faţă de 2019. Din cauza contextului actual, tot mai mulţi români doresc să achiziţioneze odată cu biletul de avion şi o asigurare medicală care acoperă inclusiv riscuri asociate Covid-19.

Rezervările efectuate prin Vola.ro au fost realizate la pachet cu achiziţionarea asigurării Vola Medical, deoarece asigurarea oferită de agenţie acoperă mai multe scenarii: cheltuielile de tratament dacă persoana care călătoreşte se îmbolnăveşte la destinaţie; cazarea este acoperită de asigurare în cazul în care călătorul se îmbolnăveşte în vacanţă şi trebuie să rămână în izolare la hotel, precum şi alte cheltuieli neprevăzute, precum pierderea sau deteriorarea bagajelor în timpul călătoriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro