Crypto

VOLA: La finalul anului 2020 românii au preferat destinaţiile exotice în detrimentul destinaţiilor europene

Companii / 22 ianuarie

La finalul anului 2020 românii au preferat destinaţiile exotice în detrimentul destinaţiilor europene

Pe fondul schimbărilor şi restricţiilor de călătorie impuse ţărilor europene, finalul anului 2020 s-a remarcat printr-un interes crescut al turiştilor români pentru ţări exotice îndepărtate sau din zona Orientului Mijlociu şi a Golfului Arabiei. Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, căutările de bilete de avion în destinaţii exotice precum Maldive, Egipt, Dubai, Zanzibar, Abu Dhabi, Cancun şi Punta Cana au crescut şi cu până la 400% pentru anumite destinaţii, se arată într-un comunicat de presă remis de Vola.

Una dintre cele mai căutate destinaţii exotice: Zanzibar

Lipsa restricţiilor în destinaţiile exotice, numărul scăzut de cazuri COVID şi măsurile anunţate de aeroporturi, de companiile aeriene şi de resorturi au contribuit la creşterea interesului românilor pentru vacanţe exotice. Astfel, conform datelor Vola.ro, în lunile decembrie şi ianuarie s-au înregistrat creşteri cu până la 400% pentru destinaţii exotice precum Punta Cana, Zanzibar, Cancun, Maldive, dar şi pentru destinaţii din zona Golfului Arabiei, precum Dubai şi Abu Dhabi.

Preţuri cu 50% mai mari pentru biletele de avion în Dubai, la începutul anului 2021

Statele din Orientul Mijlociu şi din zona Golfului Arabiei au fost în ultimii ani o destinaţie căutată de românii care îşi doreau soare şi plajă în lunile de iarnă. Pe fondul înjumătăţirii zborurilor spre Dubai şi a creşterii numărului de cereri de bilete de avion, preţurile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% în luna ianuarie, 2021. Astfel, dacă în urma cu un an românii plăteau 287 euro pentru un bilet de avion în Dubai şi aveau la dispoziţie 3 companii aeriene pentru această călătorie, anul acesta preţul mediu al lunii ianuarie a depăşit 430 euro pentru un bilet de avion în condiţiile în care doar o companie aeriană a mai operat zboruri spre principala destinaţie de călătorie din zona Golfului. Conform informaţiilor Vola.ro, se aşteaptă o scădere a tarifelor de avion spre Dubai, odată cu reintroducerea zborurilor operate de o companie low cost începând cu luna februarie.

"Dubai-ul este fără îndoială cea mai căutată destinaţie din zona Golfului de către români. În ciuda preţurilor mai mari decât anul trecut, în luna Decembrie au călătorit la Dubai peste 2000 de români pe săptămână. Începând cu luna februarie, principalul operator low cost va reintroduce zborurile spre Dubai şi ne aşteptăm la o scădere a preţului până aproape de nivelul anului trecut. Totodată, începând cu luna ianuarie un mare operator low cost va relua zborurile spre Abu Dhabi şi ne aşteptăm la o creştere a cererii şi pentru această destinaţie.", a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Insulele Canare si Baleare, cele mai căutate destinaţii europene de plajă

Pentru românii care preferă plajele paradisiace situate mai aproape de casă, insulele Spaniei au fost o opţiune viabilă în perioada iernii. Astfel, Tenerife şi Palma de Mallorca se află printre primele alegeri ale românilor care caută în perioada aceasta o vacanţă cu soare în Europa. Preţurile încep de la 115 euro / persoană.

Tarife rambursabile pentru călătoriile exotice si asigurare COVID

Românii care vor să călătorească în această perioadă, pot opta pentru o asigurare de călătorie care le va rambursa 90% din valoarea biletului de avion, dacă nu mai pot călători. Prin "Vola Rambursabil", rambursarea banilor se va face indiferent de motiv documentabil, inclusiv din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19. De asemenea, călătorii sunt acoperiţi şi în cazul în care se îmbolnăvesc cu COVID-19 în timpul călătoriei sau orice alte motive medicale, prin asigurarea "Vola Medical". Românii care optează pentru această asigurare, vor avea acoperite cheltuielile pentru diagnosticare, izolare, tratament sau spitalizare.

Trendurile anului 2021: rezervări last minute şi date de călătorii flexibile

"În rezervările efectuate de turiştii români se observă deja câteva trenduri pentru începutul anului 2021. Spre exemplu, putem spune deja că predomină rezervările last minute, cu 3-7 zile înainte de călătorie. Pentru destinaţiile îndepărtate a crescut perioada călătoriei la minimum 10 zile sau chiar două săptămâni, spre deosebire de anii anteriori când românii preferau sa aibă mai multe vacanţe şi mai scurte ca durată", a completat Claudia Tocila, Director de Marketing Vola.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro