Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

VOLA.RO42% dintre biletele emise pentru perioada sărbătorilor au ca destinaţie un oraş din ţară

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

42% dintre biletele emise pentru perioada sărbătorilor au ca destinaţie un oraş din ţară

Decembrie este luna în care mulţi români care lucrează sau studiază în afara ţării se întorc acasă, astfel că 42% dintre biletele de avion cu dată de plecare în lunile noiembrie şi decembrie au ca destinaţie finală un oraş din ţara noastră, reiese din datele agenţiei de turism online Vola.ro.

Principalele oraşe spre care se îndreaptă românii care se întorc în ţară în perioada sărbătorilor sunt Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit Vola.ro.

Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro, a declarat: "Procentul celor care vin spre România de sărbători este similar cu cel de anul trecut, în aceeaşi perioada. Ce diferă însă este creşterea procentului celor care merg cu avionul spre oraşe mai mici precum Bacău, Sibiu, Craiova, Oradea, Suceava, Satu Mare, Constanţa, Târgu Mureş şi Baia Mare. Impactul deschiderii rutelor ce leagă destinaţii din Spania, Italia şi Marea Britanie de aeroporturile mai mici ale României este sesizabil şi se vede şi în evoluţia rezervărilor".

Principalele puncte de îmbarcare rămân oraşele din mari din Europa precum Londra, Roma, Milano, Paris, Berlin, Barcelona, Madrid, Bruxelles sau Dublin unde românii lucrează sau studiază. Sunt însă şi români care se întorc acasă din Dubai, New York, Amman sau Beijing, mai arată datele analizate.

Preţul mediu pentru un zbor cu destinaţia finală un aeroport din România este de 155 euro pentru zborul dus-întors. În medie, biletele includ o şedere de 10 zile în România şi cele mai solicitate date de călătorie includ plecarea pe 17 - 23 decembrie şi returul în 3 - 7 ianuarie.

Potrivit sursei citate, 70% dintre rezervările pentru perioada Crăciunului sunt pentru călătorii single. 20% sunt pentru călătorii în cuplu şi 10% pentru grupuri. Cel mai numeros grup care şi-a rezervat biletele de avion pe Vola.ro de sărbători include 9 persoane.

În perioada sărbătorilor de iarnă aeroporturile se supra-aglomerează şi creşte incidenţa întârzierilor cauzate de condiţiile de vreme sau din alte motive, astfel 15% dintre zborurile de sărbători au întârzieri, conform agenţiei online de turism.

În 2017, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 6.65 milioane de euro şi a înregistrat un total de tranzacţii intermediate de peste 60 de milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS