VOLODIMIR ZELENSKI: "Continuăm măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă"

F.D.
Internaţional / 21 septembrie

"Continuăm măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă"

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, că armata continuă să înainteze, situaţia de pe linia frontului indicând că iniţiativa aparţine Ucrainei. Totodată, continuă măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă, fiind adunate dovezi despre ce s-a întâmplat în respectivele zone, conform News.ro.

"Continuăm măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă. Atrocităţile ruseşti sunt înregistrate - oamenii arată unde ocupanţii aveau camere de tortură, unde au ascuns cadavrele celor ucişi, depun mărturie despre cine i-a ajutat pe ocupanţi. Le sunt recunoscător tuturor ofiţerilor de poliţie implicaţi în stabilirea adevărului despre crimele ocupanţilor", a afirmat Zelenski în ultima sa adresare către naţiune.

Acesta a precizat că aflarea adevărului despre ce s-a întâmplat în localităţile ocupate este "o muncă colosală care este necesară de dragul justiţiei, de dragul pedepsirii tuturor celor vinovaţi de crime împotriva ucrainenilor".

"Situaţia de pe linia frontului indică în mod clar că iniţiativa aparţine Ucrainei (...) Mai mult sprijin pentru Forţele Armate ale Ucrainei, mai mult sprijin pentru serviciile de informaţii, mai mult sprijin pentru Forţele pentru Operaţiuni Speciale, mai mult sprijin pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei, pentru Garda Naţională, pentru poliţie, pentru poliţiştii de frontieră - pentru toţi cei care ne restabilesc treptat integritatea teritorială", a mai afirmat Zelenski.

Acesta a precizat că Ucraina se bucură de sprijinul deplin al partenerilor.

"Vedem înţelegere nu numai din partea partenerilor noştri, ci şi din partea acelor state care au încercat să stea departe de lupta noastră. Vor exista paşi în sprijinul Ucrainei în astfel de circumstanţe şi din partea asociaţiilor internaţionale cheie. Aşa că, haideţi să menţinem presiunea. Să păstrăm unitatea. Haideţi să apărăm Ucraina. Ne eliberăm ţara. Şi nu dăm niciun semn de slăbiciune", a mai transmis preşedintele.

Acesta a apreciat şi "condamnarea fermă, în masă şi cu principii, a încercărilor Rusiei de a organiza noi referendumuri false".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro