VOLODIMIR ZELENSKI:"De la începutul războiului, 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 4 februarie

"De la începutul războiului, 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că de la începutul invaziei, în 24 februarie 2022, un număr de 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă, informează news.ro.

El a menţionat că situaţia este dificilă în mai multe zone ale frontului, subliniind că totul depinde de rezistenţa soldaţilor ucraineni.

"Astăzi avem o veste bună. Alţi 116 ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă. Dintre aceştia, 114 sunt soldaţi şi sergenţi, iar doi sunt ofiţeri. Soldaţii armatei noastre, Gărzii Naţionale, apărarea teritorială, Marinei, poliţiştii de frontieră şi Serviciul de Urgenţă. Lucrăm constant pentru a aduce acasă toţi oamenii noştri ţinuţi în captivitate rusă. Şi sunt fericit de fiecare dată când reuşim. Mulţumesc întregii noastre echipe care pregăteşte schimburi, Statului Major Coordonator al Apărării. Budanov, Usov, Iermak, Klimenko, Maliuk, Lubineţ - Mulţumesc tuturor! Mulţumesc tuturor celor care au ajutat. Desigur, merită menţionat Denys Monastirski... El a participat la pregătirea acestui schimb. Şi moartea lui este într-adevăr o mare pierdere pentru ţara noastră. Din 24 februarie, echipa noastră a reuşit să readucă în total 1.762 de bărbaţi şi femei ucraineni din captivitatea rusă. De asemenea, le mulţumesc tuturor celor implicaţi în ajutorarea acestor oameni după întoarcerea lor. Toţi cei care tratează, eliberează documente, ajută la rezolvarea problemelor celor eliberaţi din captivitate. Acest lucru reflectă sensul de bază a ceea ce facem. Restabilim şi protejăm normalitatea vieţii poporului nostru într-o ţară liberă", a afirmat Zelenski.

Şeful statului ucrainean a subliniat că a discutat cu premierul britanic Rishi Sunak şi a menţionat că soldaţi ucraineni au început să se antreneze pe tancurile Challenger.

"Am vorbit astăzi cu Rishi Sunak, prim-ministru al Regatului Unit. O conversaţie foarte importantă. Pregătim cu el lucruri esenţiale.I-am mulţumit premierului şi tuturor britanicilor pentru că ne-au ajutat ţara. Acum, în Marea Britanie, băieţii noştri au început deja să se antreneze pe tancurile Challenger. Este un vehicul bun. Şi va fi un lucru mare pe câmpul de luptă. Împreună cu partenerii noştri, facem zilnic totul pentru a ne asigura că soldaţii noştri au suficientă putere pentru a se apăra împotriva statului terorist. Am discutat şi despre alte lucruri promiţătoare care ne pot întări apărarea. Problema ameninţării mişcării olimpice internaţionale, care a apărut din cauza slăbiciunii birocraţiei sportive internaţionale, din cauza celor care încearcă să permită efectiv Rusiei să folosească sportul pentru propagandă, a fost abordată separat. Mă bucur că lumea aude poziţia noastră, că principiile olimpice trebuie protejate fără echivoc de statul terorist", a menţionat Zelenski.

Zelenski a adăugat că a semnat documentele relevante pentru a mai face un "pas de protejare şi curăţare a statului nostru de cei care sunt de partea agresorului": "Există o solicitare din partea Serviciului de Securitate cu privire la persoanele cu evidenţă că au cetăţenie rusă. Mâine se va face un alt pas legal pentru implementarea deciziilor de sancţiuni ale NSDC. Şi lucrăm pentru a sincroniza deciziile noastre de sancţiuni cu jurisdicţiile partenere. Duşmanii lumii libere nu au dreptul să folosească lumea liberă pentru propriile lor interese".

"În cele 346 de zile ale acestui război, a trebuit adesea să spun că situaţia de pe front era grea. Şi că situaţia este din ce în ce mai grea.

Acum este din nou momentul. Un moment în care ocupantul îşi aruncă din ce în ce mai multe forţe pentru a ne sparge apărările. Acum, este foarte dificil în Bahmut, Vuhledar, lângă Liman şi în alte direcţii. Dar acum, ca în fiecare zi din aceste 346, rezistenţa soldaţilor noştri decide totul. Rezilienţa noastră! Nu este vorba despre eforturile şi planurile Rusiei. Este vorba despre curajul şi determinarea soldaţilor noştri. Eficacitatea şi viteza tuturor celor care susţin şi ajută la sprijinirea forţelor noastre de apărare. Atenţia şi persuasivitatea tuturor celor care apără poziţiile internaţionale ale Ucrainei. Puterea şi unitatea poporului nostru - toţi cei care lucrează pentru victoria noastră şi toţi cei care susţin eroii noştri şi statul ucrainean. A păstra toate elementele rezistenţei noastre înseamnă a garanta victoria", a adăugat Zelenski.

Opinia Cititorului ( 15 )

 1. Au fost 1752 schimburi de prizonieri,

  si NU au fost eliberati cum spune gresti actorasul 

  1. Exact! Norocul lui ca are destui fani cretinoizi ce-i cred balivernele. Nu ca Putin ar fi mai breaz…

   mai exerseaza limba romana

   Sunt algerian si cu limba materna franceza,

   invat de 1an si 1/2 romaneste,  

   scuze, nu am stiut ca aici trebuie sa fii perfect 

   cu limba romana

   acum e clar de unde iti vine preocuparea pentru semantica

   preocuparea fata de actoras de unde iti vine algerasule, iti suplimentezi veniturile? 

   Algerian:-)? Esti honved toata ziua, genul de dezacorduri sunt specifice ungurilor:-)

   Dar sunteti tare homofobi,rasisti si intoleranti,

   in presa se scria ca sunteti prietenosi si primitori 

   face apel la propaganda, la vina comuna, la teme de corectitudine politica?

   le ai cu manipularea, asa e pe la voi sau ai invatat mai recent de la noii tai colegi de birou? 

  Razboiul actual este una de USA-Rusia,chiar daca proxy,

  cu participarea Europei occidentale,  

  actorasul de la Kiev pus de Victoria Nuland cu 5 miliarde $ cum 

  recunoaste in fata senatului american, isi joaca rolul primit

  1. Si pe Orban l-a pus putler:-)

   Dar tare dus cu pluta esti,

   frate rusofob 

  Multi tampiti sustin agresiunea rusiei . Pentru acesti nimeni fara creer , votanti AUR invadarea unui stat independent este corecta . Ba mai mult acesti dezaxsati mintal spun Zelenski si ukraineni sunt vinovati ca nu le pun ukraina pe tava cu capul plecat. Acestor sustinatori ai rusilor le aduc aminte ce au spus ukrainenii : daca rusii nu vor sa plece din ukraina de buna voie , ii vom trimite noi in pozite orizontala

  1. Habar nu ai nici de politica,nici de istorie,

   vorbest prostii de la CNN 

   ce spun cartile voastre de istorie?

   Care noi,suntem cumva în război cu Rusia și romanii nu stiu

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro