VOLODIMIR ZELENSKI: "Penele de curent continuă în cele mai multe regiuni şi în Kiev"

F.D.
Internaţional / 26 noiembrie 2022

"Penele de curent continuă în cele mai multe regiuni şi în Kiev"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, vineri seară, că misiunea principală în această săptămână o reprezintă energia. "Penele de curent continuă în cele mai multe regiuni şi în Kiev. În total, peste 6 milioane de abonaţi", a explicat el, îndemând la un consum de electricitate - acolo unde alimentarea este restabilită - cu moderaţie, potrivit News.ro.

El a adăugat că nu în toate oraşele autorităţile au amenajat Punctele de Neînvins aşa cum ar trebui, spunând că la Liev sunt multe plângeri. "Aştept muncă de calitate de la Primărie", a arătat Zelenski.

"Misiunea principală de astăzi, ca şi în celelalte zile din această săptămână, este energia. De miercuri până azi, am reuşit să înjumătăţim numărul persoanelor cărora li s-a întrerupt electricitatea pentru a stabiliza sistemul. În această seară, penele de curent continuă în cele mai multe regiuni şi în Kiev. În total, peste 6 milioane de abonaţi. Aproape 12 milioane de abonaţi au fost deconectaţi de la reţea miercuri seară", a afirmat Zelenski, în mesajul video transmis vineri seară.

El a arătat că majoritatea problemelor sunt în Capitală, dar şi în regiunile Kiev, Odesa, Liov, Viniţia şi Dnipropetrovsk.

"Vă rog, trebuie să consumăm electricitatea cu moderaţie în toate regiunile, ca şi înainte. Dacă nu aveţi o întrerupere a electricităţii, nu înseamnă că problema s-a rezolvat. Vă rog, dacă aveţi electricitate, asta nu înseamnă că puteţi porni mai multe aparate electrice puternice deodată. Vârfuri de consum se înregistrează în fiecare seară, ceea ce duce la o creştere a întreruperilor de urgenţă. Acum, ca şi înainte, este nevoie să economisim energia", a subliniat el.

Preşedintele ucrainean a amintit că sunt activate în ţară Puncte de Neînvins, dar că, din păcate, "nu în toate oraşele autorităţile locale au făcut o treabă bună". El a arătat că sunt multe plângeri în Kiev şi că doar punctele de la baza Serviciului de Urgenţă şi de la gară sunt organizate corespunzător.

"În această seară, 600.000 de abonaţi au fost deconectaţi de la reţea în oraş. Mulţi locuitori din Kiev erau fără electricitate de mai bine de 20 sau chiar 30 de ore. Aştept muncă de calitate de la Primărie. Nimeni nu va ierta pe oricine profanează Punctele de Neînvins din Kiev. Vă rog să fiţi mai serioşi. De asemenea, minciuni în rapoarte la diferite niveluri", a continuat el.

Zelenski a arătat că a fost, vineri, la Vîşhorod, în regiunea Kiev, unde o rachetă rusească a distrus un bloc de locuinţe şi a avariat casele unui întreg cartier rezidenţial, precizând că şase oameni au murit şi zeci au fost răniţi.

"Am vizitat două Puncte de Neînvins la Vîşhorod: la baza Serviciului de urgenţă şi la o şcoală locală. Sunt amenajate exact aşa cum ar trebui. În total, acum sunt peste 4.000 de puncte în ţară şi este responsabilitatea fiecărui lider local să se asigure că tot ce ar trebui să existe acolo pentru oameni funcţionează într-adevăr", a subliniat el.

Volodimir Zelenski a menţionat că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi i-a mulţumit pentru decizia a oferi o asistenţă macro-economică de 2,5 miliarde de euro.

Totodată, el a spus că a participat la simpozionul internaţional "Ideea Europei" din Lituania şi le-a cerut partenerilor să ia noi măsuri pentru victoria comună. El a mulţumit Poloniei şi statelor baltice pentru poziţia privind plafonarea preţului energiei ruseşti exportate. "Cred că propunerile partenerilor de a introduse restricţii de preţ mai semnificative pentru petroluil rusesc sunt valide", a adăugat el.

El a anunţat că a oferit noi distincţii unor luptători şi a mulţumit tuturor celor care fac ceea ce pot pentru a lupta pentru Ucraina, dar şi pentru a restabili încălzirea, alimentarea cu apă, electricitatea şi comunicaţiile.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai, daca v-ati pus cu cine nu trebuie, circarule!

    1. Circarul isi va juca rolul pana la capat, ca un actor profesionist ce e. Probabil il vom mai vedea sub lumina reflectoarelor inca vreo 5-10 ani. Circ vom avea cu siguranta, insa cu mai putina "paine".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro