Volodimir Zelenski: "Victoria Ucrainei va fi cel mai bun omagiu pentru memoria tuturor eroilor noştri"

S.B.
Internaţional / 24 iunie 2023

Volodimir Zelenski: "Victoria Ucrainei va fi cel mai bun omagiu pentru memoria tuturor eroilor noştri"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre recunoştinţa faţă de toţi cei care luptă pentru Ucraina, afirmând că victoria ţării sale ar fi cel mai bun omagiu pentru memoria eroilor, informează news.ro.

"Fie ca victoria Ucrainei în acest război şi transformarea cu succes a instituţiilor statului nostru într-unele atât de puternice şi de eficiente cât sunt şi soldaţii noştri - fie ca acesta să fie cel mai bun omagiu pentru memoria tuturor eroilor noştri", a declarat el.

Zelenski a vorbit, în mesajul transmis vineri seară, despre rezultatele Conferinţei privind reconstrucţia Ucrainei de la Londra.

"Sprijinul din partea Regatului Unit, a Statelor Unite şi a Uniunii Europene este crucial. Programe de sprijin pe termen lung, pentru viitor, pentru ani la rând. Circa 500 de companii internaţionale, companii puternice, sunt interesate să investească în Ucraina. Sprijin clar pentru ca Ucraina să devină membru al UE: deja suntem percepuţi, la nivel politic, ca un membru al UE. Separat, lucrăm la mecanismul pentru confiscarea bunurilor statului terorist şi ale persoanelor asociate acestuia", a explicat el.

Preşedintele Ucrainei a arătat că a avut loc şi o şedinţă a comandanţilor supremi, la care s-a discutat despre justiţie, dar şi despre probleme legate de unii comisari militari.

"Mai exact, scandalul cu... un personaj din Odesa. Această persoană cu siguranţă nu ar trebui să se afle în sistemul de recrutare al Forţelor Armate, este foarte neplăcut şi, sincer, imoral şi greşit că această persoană a rămas în funcţie în pofida a tot. I-am cerut comandantului-şef Zalujni că îndepărteze această persoană din funcţie. Şi adjunctului ministrului Apărării Pavliuk i-am cerut să facă o verificare a întregului sistem de comisari militari", a arătat Zelenski, referindu-se la un comandant din Odesa, Evgheni Borisov, despre care presa a relatat că ar avea proprietăţi de lux în Spania, dobândite după declanşarea agresiunii ruseşti.

El a menţionat că s-a discutat şi despre situaţia de pe front.

Zelenski a adăugat că i-a felicitat pe ofiţerii care au absolvit cele şase instituţii de învăţământ militar, spunând că le mulţumeşte tuturor care aleg să fie ofiţeri ucraineni şi îşi doreşte două lucruri fundamentale: "să distrugem cât mai mult posibil ocupantul şi să învingem cât mai repede".

"Astăzi, în ţara noastră se sărbătoreşte Ziua Serviciului Civil. Ziua acelor oameni fără a căror integritate nu statul nu există efectiv. Desigur, mai avem multe de făcut astfel încât serviciul civil din Ucraina să se apropie de modelele spre care tindem în politica noastră. Dar acum vreau să mulţumesc tuturor acelor oameni care, în condiţiile existente şi cu resursele disponibile în stat, fac tot ce depinde de ei ca statul să funcţioneze", a subliniat el.

Volodimir Zelenski a arătat că trebuie existe recunoştinţă pentru eroi, enumerând mai multe unităţi care s-au remarcat în lupte. El i-a nominalizat pe doi paraşutişti care şi-au dat viaţa pentru ţară.

"Fie ca victoria Ucrainei în acest război şi transformarea cu succes a instituţiilor statului nostru într-unele atât de puternice şi de eficiente cât sunt şi soldaţii noştri - fie ca acesta să fie cel mai bun omagiu pentru memoria tuturor eroilor noştri, din diferite timpuri, care au luptat şi au murit pentru libertatea şi puterea Ucrainei", a conchis Zelenski.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. STAI ASA , FRUMOSUL MEU !!!!!!! CE FACI TU , ACUM , E CA VORBESTI DE URSUL DIN PADURE ........ SI TU , NU ESTI VANATORUL ....... VANATORII ADEVARATI , SANT AMERICANO - BRITANICO - OCCIDENTALII SI ALTII ....... NU TU ...... CINE ESTI TU , IN ECUATIA ASTA ?????? CHIAR : CINE ESTI TU ???????? IA GANDESTE-TE NITEL ....... CINE SANT EU ???????? 1 PITIC , CU GURA MARE ....... AIA ESTI TU ....... SA INVINGI TU , RUSIA ?????? DU-TE BAI , SI TUNDE-TE !!!!!!!!!! FARA AMERICANI IN SPATELE TAU , ACUMA ERAI CU 2 TRESTII LA GARLA , LA PESCUIT DE OBLETI ......... TUSEAI ...... SI TE SCARPINAI IN CAP ....... NU MAI APAR ODATA , PESTII AIA ??????? CA , MA APUCA NERVII !!!!! BAAA !!!!!! VOI , STITI CINE SANT EU ?????? VA PORUNCESC SA APARETI IMEDIAT ........ CA , MI-E FOAME ...... NICI NU TREBUIA CA SA VA FAC , CINSTEA , SA VIN DUPA VOI , AICI ....... SA DAU LUMINA , GARLEI IMPUTITE IN CARE ZACETI ........ PE UNDE TREC EU , SE APLEACA COPACII ....... CANTA GREIERII ....... RASARE IARBA ....... APARE MUSETELUL ........ PESTI NERECUNOSCATORI , CE SANTETI ....... AR TREBUI SA STATI LA COADA , CA SA AJUNGETI IN FARFURIA MEA ......... VOI , STITI CINE SANT EU ?????????????????????

    ZELE,doar azi ești pe cai mari.Măine poate ț i se va cere ție capul.

    1. Slava Ucraina!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb