Volvo renunţă la fuziunea cu Geely Automobile

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 februarie

Volvo renunţă la fuziunea cu Geely Automobile

Geely Automobile din China şi filiala sa Volvo Cars din Suedia vor renunţa la planul lor de fuziune, dar vor lansa o nouă entitate, urmărind să-şi combine operaţiunile de propulsie şi să îşi extindă cooperarea pe segmentul de vehicule electrice, anunţă Reuters.

Noua entitate, aşteptată să devină operaţională în acest an, va furniza motoare, sisteme de transmisie şi sisteme hibride benzină-electrice pentru utilizarea de către ambele companii, precum şi de către alţi producători de automobile.

În urmă cu un an, cei doi producători auto informau că intenţionează să fuzioneze şi să listeze noul grup la Bursa din Hong Kong şi, eventual, pe piaţa din Stockholm, oferind Volvo acces la pieţele publice, într-un moment în care producătorii de autovehicule de la nivel mondial urmăresc alianţe ca să poată răspunde mai bine la costurile tranziţiei la maşini electrice, la normele mai stricte privind emisiile şi la autonomie.

Într-o declaraţie comună de ieri, Geely Automobiles şi Volvo Cars au informat că vor merge înainte cu structurile corporative separate existente după "o revizuire detaliată a opţiunilor de combinare a activităţilor".

Amintim că Zhejiang Geely Holding Group, compania-mamă a Geely Automobile, a cumpărat Volvo Cars de la Ford Motor Co. din SUA, în 2010. Anul trecut, Geely Automobile a vândut 1,32 milioane de vehicule, iar Volvo Cars - 661.713.

Geely are în plan să se listeze pe Star Market, piaţa chineză creată după modelul american Nasdaq, iar normele în materie îi interzic companiei chineze să facă vreo modificare în structura sa de capital, ceea ce, probabil, a dus la renunţarea la fuziunea cu Volvo. În luna septembrie 2020, Geely Automobile a depus documentel de listare la bursa menţionată, având în plan să atragă 20 de miliarde de yuani (2,93 miliarde de dolari) din oferta publică iniţială, bani pe care să îi folosească la fabricarea de noi modele şi tehnologii auto.

În prezent acţiunile companiei sunt listate la Hong Kong. Ieri, un titlu Geely era tranzacţionat la 25,90 dolari HK, în scădere cu 5,8% faţă de ziua anterioară.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro