VOT FINAL ÎN CAMERA DEPUTAŢILOR:Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

B.F.
Politică / 18 decembrie 2019

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Actualizare - Camera Deputaţilor, decizională în acest caz, a aprobat dublarea alocaţiilor pentru copii cu 179 de voturi pentru şi 29 de abţineri.

---

Actualizare - A fost aprobată legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, cu 282 de voturi pentru.

---

Actualizare - Raport favorabil pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Comisiile de specialitate au refăcut raportul pe proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

---

Actualizare - Opoziţia a reuşit scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului care vizează reducerea TVA, acesta fiind retrimis la comisie pentru două săptămâni. În schimb, încercarea de a amâna votul pe dublarea alocaţiilor pentru copii a eşuat, PSD reuşind să se impună la vot şi să menţină proiectul pe ordinea de zi.

---

Actualizare - Dezbaterile în plen s-au încheiat. Proiectul care abrogă pensiile speciale nu a fost dezbătut. Votul final a fost programat la ora 13:15.

---

Actualizare - Premierul Ludovic Orban a anunţat în şedinţa de Guvern, că a luat decizia angajării răspunderii pentru 3 proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a OUG 114.

---

Actualizare - Premierul a declarat că guvernul nu acceptă populismele PSD şi să facă praf deficitul datorită unor politicieni care "şi-au bătut joc de stat".

---

Actualizare - Ludovic Orban a declarat: "Ne aflăm într-o situaţie critică, după trei ani în care bugetul a ajuns într-un dezechilibru grav, guvernul nostru este hotărât să corecteze dezechilibrele din economie, să refacă funcţionarea sistemelor de sănătate, educaţie, justiţie. Ordonanţa 114 se află în dezbaterea Camerelor Deputaţilor, există riscul să se adauge şi alte prevederi nocive".

---

Proiectul de lege prin care se acordă posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă pe durata vacanţei parlamentare se află, miercuri, la vot final în Camera Deputaţilor. Senatorii au respins legea, iar premierul Ludovic Orban a precizat că Guvernul va lucra în ianuarie şi va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară în fiecare, dacă va fi nevoie, relatează News.ro.

Deputaţii sunt chemaţi să voteze, miercuri, Proiectul de lege 654/2019, privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

Actul normativ a fost respins, în 11 decembrie, de Senat, darşi de Comisia juridică şi Comisia pentru buget.

Prin proiectul de lege sunt stabilite domeniile în care Guvernul va putea emite ordonanţe de urgenţă pe perioada vacanţei parlamentare din luna ianuarie 2020, respectiv: Finanţe Publice, Economie, Energie şi Mediu de Afaceri, Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Afaceri Interne, Transporturi, Infrastructură şi Comunicaţii, Sănătate, Cultură, Fonduri Europene, dar şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că dacă Guvernul nu va putea da acte normative în perioada vacanţei parlamentare, va emite ordonanţe de urgenţă şi va chema astfel Parlamentul în sesiune extraordinară, chiar în fiecare zi din ianuarie.

"Nu cred că îşi vor dori ei să nu se dea reglementări cu caracter de lege în domenii în care ulterior statul român ar trebui să plătească despăgubiri, că s-ar putea să ne supărăm, să îndreptăm aceste despăgubiri împotriva parlamentarilor care nu ne-au dat dreptul de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare", a spus el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca nici acum nu da OUG de abrogare a OUG 114, inseamna ca nu vor s-o abroge si ca sunt niste penibili mincinosi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro