WhatsApp va organiza grupurile de discuţii în comunităţi

S.B.
Companii / 14 aprilie 2022

WhatsApp va organiza grupurile de discuţii în comunităţi

Cea mai populară aplicaţie de comunicare anunţă Communities, o nouă funcţie care facilitează aducerea la un loc a grupurilor de discuţii care au acelaşi numitor comun, informează news.ro.

WhatsApp va avea un nou tab, numit Communities, de unde utilizatorii vor putea accesa aşa-zise comunităţi - structură care va conţine mai multe grupuri ce aparţin aceleiaşi categorii.

De exemplu, o şcoală poate crea o comunitate care să conţină câte un grup de discuţii pentru fiecare clasă. În acest fel, administratorul din partea şcoli poate avea mai mult control asupra discuţiilor dintre profesori şi părinţii elevilor.

La fel, o companie poate crea o comunitate care să conţină câte un grup de discuţii pentru fiecare departament în parte, grupuri care să aibă unul sau mai mulţi administratori comuni.

Pentru a limita răspândirea rapidă a informaţiilor false, WhatsApp este pregătită să ia anumite măsuri. Spre exemplu, un mesaj nu va putea fi trimis mai departe decât către un singur grup o dată.

Spre deosebire de abordările similare din aplicaţii precum Telegram sau Discord, WhatsApp vine cu o serie de caracteristici particulare. Una dintre acestea vine din faptul că administratorii pot trimite mesaje tuturor grupurilor din cadrul unei comunităţi, în vreme ce membrii obişnuiţi nu pot comunica decât în cadrul grupului din care fac parte.

Comunităţile nu vor putea fi găsite printr-o căutare şi nici nu vor fi recomandate de un algoritm. Invitaţiile se fac doar pe baza numărului de telefon.

Cu excepţia numelui şi a descrierii, toate informaţiile din cadrul comunităţilor sunt criptate. În cadrul grupurilor, pot fi partajate fişiere de până la 2GB, la apelurile de voce pot participa cel mult 32 de persoane şi, pentru prima oară, la mesaje se va putea răspunde cu reacţii.

Comunităţile vor fi disponibile în WhatsApp pe parcursul lunilor următoare, însă, pentru început, noul tab va fi vizibil unui număr mic de utilizatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro