Wolf Theiss a asistat BCR la emisiunea obligaţiunilor verzi, de 500 milioane lei

S.B.
Piaţa de Capital / 20 octombrie 2021

Wolf Theiss a asistat BCR la emisiunea obligaţiunilor verzi, de 500 milioane lei

Wolf Theiss a acordat asistenţă juridică Băncii Comerciale Române S.A. în cadrul primei sale emisiuni de Obligaţiuni Verzi Preferenţiale de Tip Senior, în valoare de 500 milioane de lei, cu rată de dobândă de 5%, cu scadenţă în 2028, în baza Programului său de tip Multi Issuer EMTN, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

La data de 14 octombrie 2021, Banca Comercială Română S.A. a închis cu succes prima sa emisiune de Obligaţiuni Verzi Preferenţiale de Tip Senior în valoare de 500 de milioane de lei. Obligaţiunile au o scadenţă de şapte ani şi au fost plasate la clienţi profesionali şi contrapărţi eligibile, având un cupon de 5% pe an. Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 500.000 RON. Obligaţiunile urmează să fie eligibile în sensul MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), după primirea aprobării din partea Băncii Naţionale a României. Obligaţiunile vor fi listate pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi pe Piaţa Oficială a Bursei de Valori din Viena.

Echipa internaţională implicată în acest proiect, coordonată de avocaţii parteneri Claus Schneider şi Claudia Chiper, a fost formată din experţi specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, respectiv avocatul senior Nikolaus Dinhof-Renezeder şi avocaţii Andreea Tudorache şi Sebastian Prakljacic.

"Ne bucurăm că am putut fi alături de Banca Comercială Română S.A. în cadrul primei sale emisiuni de obligaţiuni verzi, aceasta făcând parte din strategia băncii de implementare a unor criterii de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) în operaţiunile sale, cu scopul de a realiza o dezvoltare economică durabilă, de a încuraja comportamentul responsabil faţă de mediu şi de a reduce inechităţile sociale. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată şi mulţumim pe această cale întregii echipe din cadrul Băncii Comerciale Române pentru excelenta colaborare avută în realizarea acestei tranzacţii de succes", a declarat Andreea Tudorache, avocat în Departamentul Banking & Finance şi Capital Markets, cu privire la tranzacţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro