Wolf Theiss a asistat Emona Capital cu privire la realizarea unei investiţii minoritare în valoare de 20 milioane USD

V.G.
Piaţa de Capital / 3 octombrie

Wolf Theiss a asistat Emona Capital cu privire la realizarea unei investiţii minoritare în valoare de 20 milioane USD

Wolf Theiss a acţionat în calitate de consultant juridic al Emona Capital LLP ("Emona Capital"), o firmă de investiţii cu sediul la Londra, cu privire la achiziţia unei participaţii minoritare în Amber Studio SA ("Amber"), un dezvoltator independent de jocuri şi agenţie de servicii de studio de top la nivel mondial, realizată de fonduri consiliate de Emona Capital, arată un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Investiţia de până la 20 de milioane de dolari, la o evaluare post tranzacţională de 190 de milioane de dolari, are ca scop accelerarea creşterii globale a Amber. O parte din veniturile obţinute vor fi investite în infrastructura internă a companiei pentru a susţine continuarea expansiunii organice rapide. Investiţia, împreună cu profiturile proprii ale Amber, va finanţa fuziuni, achiziţii şi preluări de studiouri din întreaga lume, consolidând în continuare prezenţa Amber pe pieţele emergente cu potenţial ridicat. Pe lângă extinderea în noi zone geografice, compania îşi propune, de asemenea, să dezvolte gama de servicii oferite şi să introducă noi specializări în tipologii de jocuri.

Sub coordonarea Ileanei Glodeanu, Avocat Partener, echipa de Corporate / M&A a oferit asistenţă juridică pentru Emona Capital în toate aspectele de drept românesc ale acestei achiziţii, de la efectuarea analizei due diligence la revizuirea, negocierea şi semnarea contractului de subscriere, a acordului acţionarilor, a contractelor de cumpărare de acţiuni şi a altor documente corporative.

Ileana a lucrat împreună cu Mircea Ciocîrlea, Counsel în cadrul biroului din Bucureşti. Tranzacţia i-a implicat, de asemenea, pe Flavius Florea (Counsel, TMT, IP & Data Protection), Mihai Coadă (Avocat Cenior, Corporate / M&A), Cornelia Postelnicu (Avocat Senior, Corporate / M&A), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate / M&A), Ioana Iacob (Avocat, Dreptul muncii), Alexandru Asaftei (Avocat, Drept financiar-bancar) şi Ana-Maria Mustăţea (Avocat, Drept imobiliar).

"A fost o plăcere să lucrez cu Ileana şi echipa ei. Experienţa îndelungată în acordarea de asistenţă juridică de top a echipei Wolf Theiss în regiunea CEE/SEE, face această firmă să fie alegerea perfectă pentru investiţiile de private equity în România şi nu numai", a declarat Dominik Dolenec, Partener, Emona Capital.

"Cu un potenţial extraordinar recunoscut la nivel mondial, sectorul jocurilor video din România continuă să fie în centrul atenţiei investitorilor străini, iar noi suntem încântaţi să contribuim din acest punct de vedere la dezvoltarea rapidă, dar organică, a uneia dintre cele mai interesante industrii de astăzi. A fost cu adevărat o plăcere să facem echipă cu Emona Capital pentru această achiziţie şi suntem foarte încântaţi că au mizat pe expertiza noastră pentru a investi în sectorul jocurilor video. Le sunt recunoscătoare experţilor noştri Wolf Theiss în fuziuni şi achiziţii şi în tehnologie, care au reuşit să finalizeze încă o tranzacţie în sectorul TMT şi să contribuie astfel la dezvoltarea ecosistemului de gaming din România", a declarat Ileana Glodeanu, Partener şi Head of the Corporate / M&A practice la biroul Wolf Theiss din Bucureşti.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro