ZDENEK ROMANEK, CEO RAIFFEISEN BANK ROMANIA:"Digitalizarea şi consilierea financiară sunt pilonii care vor sta la baza dezvoltării noastre"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 iulie 2022

"Digitalizarea şi consilierea financiară sunt pilonii care vor sta la baza dezvoltării noastre"

Digitalizarea şi consilierea financiară reprezintă pilonii care vor sta la baza dezvoltării Raiffeisen Bank Romania, a spus ieri Zdenek Romanek, preşedintele şi CEO al subsidiarei Raiffeisen din ţara noastră, cu ocazia primei sale conferinţe de presă de la preluarea mandatului.

Domnia sa a afirmat: "Am făcut un diagnostic legat de unde suntem ca bancă şi unde vrem să ajungem. Ştiam că Raiffeisen Bank este un jucător puternic în România, dar am fost surprins pozitiv să descoper că fundaţia este chiar mai puternică decât mă aşteptam. Suntem o bancă puternică pe toate segmentele".

Zdenek Romanek a adăugat: "În ceea ce priveşte strategia, ne vom păstra direcţia şi misiunea să fim cea mai recomandată instituţie financiară din piaţa românească. Şi vom construi asta pe doi piloni. Unul este digitalizarea, ceea ce înseamnă că trebuie să oferim clienţilor instrumente digitale care să le uşureze viaţa. Ne vom concentra pe digitalizare în termeni de soluţii practice. Iar al doilea pilon este construirea expertizei financiare. Vrem să ne creştem abilitatea de a ne consilia clienţii pentru toate nevoile lor financiare".

Potrivit directorului Raiffeisen Bank Romania, instituţia vizează în primul rând o creştere organică, dar nu sunt excluse eventuale achiziţii, dacă vor apărea oportunităţi în acest sens.

"Vrem să creştem, să avem o prezenţă mai puternică în piaţa din România (...). Vrem să creştem nu doar ca bancă, ci ca instituţie financiară", a afirmat preşedintele băncii.

Zdenek Romanek l-a înlocuit în februarie la şefia Raiffeisen Bank Romania pe Steven van Groningen, ce a fost în fruntea băncii două decenii. Romanek este un bancher cu o experienţă de peste 20 de ani în servicii financiare (banking, asigurari, investitii) şi consultanţă de management, cu expunere internaţională, atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi în Europa de Vest, SUA sau Asia (Singapore si Hong Kong). În ultimii şase ani, a fost membru al Comitetului Director şi vicepreşedinte retail la Slovenska Sporitelna, unde a coordonat şi transformarea digitală a băncii, iar la nivelul grupului Erste a participat la strategia şi transformarea digitală şi a condus activitatea de bancassurance.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Reluați creditarea in franci elvețieni?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb