Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă pentru ...climă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 septembrie

Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă pentru ...climă

English Version

Oamenii au un singur cămin în acest univers şi apărarea acestuia este o datorie. Zeci de mii de persoane au manifestat pe străzile New Yorkului, cerând mai multe măsuri împotriva schimbărilor climatice, cu două zile înainte de deschiderea oficială a Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Manifestanţi din aproximativ 700 de organizaţii şi grupuri de activişti s-au adunat la New York, purtând pancarte pe care se putea citi, printre altele, "Biden, termină cu combustibilii fosili", "Combustibilii fosili ne ucid" şi "Eu nu am votat pentru incendii şi inundaţii". Preşedintele american Joe Biden se află pe lista liderilor mondiali care se se deplasează la ONU pentru Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, a cărei deschidere oficială este programată azi. "Suntem aici pentru a cere administraţiei să declare urgenţa climatică", a declarat Analilia Mejia, directorul grupului de activişti Center for Popular Democracy (Centrul pentru Democraţie Populară). Într-un raport al ONU privind climatul publicat luna aceasta, experţi internaţionali au declarat că se aşteaptă ca emisiile de gaze cu efect de seră să atingă vârful în 2025 - urmate de o scădere bruscă ulterior - dacă omenirea îşi stabileşte obiectivul de a limita încălzirea globală, în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris. Tratatul de la Paris, ratificat în 2015, a încurajat mai multe acţiuni în favoarea climei, dar "mai sunt multe de făcut pe toate fronturile", a detaliat raportul, următoarea bază de lucru pentru COP28 la Dubai, la sfârşitul anului. O altă activistă, Nalleli Cobo, în vârstă de 22 de ani, i-a invitat pe liderii politici să "vină la ea acasă", în statul California (vest), să "petreacă o noapte lângă o sondă de petrol şi gaze". Activista, care a lucrat cu suedeza Greta Thunberg la campanii privind schimbările climatice, dă vina pe "aerul toxic" la care a fost expusă acasă drept cauza cancerului ovarian pe care l-a contractat la vârsta de 19 ani. "Vieţile noastre sunt în joc", crede ea. California a lansat sîptămâna trecută un proces împotriva a cinci giganţi petrolieri pentru rolul lor în încălzirea globală, acuzându-i că au cauzat daune de miliarde de dolari şi că induc publicul în eroare cu privire la riscurile combustibililor fosili. În cadrul Adunării Generale, miercuri va avea loc un summit privind "Ambiţiile climatice", la iniţiativa secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres. "Istoria îşi va aminti acţiunea sau inacţiunea lor", a declarat Mejia. "Şi dacă avem noroc, fiinţele umane vor fi acolo pentru a-şi aminti ce au făcut (liderii mondiali) la acest summit", a mai spus ea. Tot mai mulţi oameni ceri măsuri rapide pentru stoparea poluării la nivel global.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. nu ai cum sa opresti incalzirea globala!!!

  diagramele cu temperaturile vechi ale pamantului arata clar… urcarea si coborarea temperaturii pamantului cat si inghetul si dezghetul lui. 

  s c c r e t 

  Dar tancherele cu care USA transporta gaz lichefiat "ieftin in

  Europa care sunt adevarate "bombe ecologice" nu este nici  

  problema ??, razboiul rusnac si bombele cu uraniu saracit nici

  nu mai vorbesc ca nu este "politic corect" !!  

  Pana la urma avea dreptate ceausescu cand va baga ratii, lasa ca ratiile astea vor fii in numele democratiei si climei :)))

  Au distrus economii si popoare cu vrajeala incalzirea globala. SUA polueaza cel mai mult. O intoxicare scoasa de oculta mondiala si repetata mereu pentru a slefui pe unii pe creier. Aceste fenomene nu poate nimeni sa le controleze. Este doar o intoxicare si inducerea fricii in lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7112
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1393
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7209
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.0737

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb