Zeci de percheziţii la o grupare care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei

A.B.
Miscellanea / 03 noiembrie 2020

Zeci de percheziţii la o grupare care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei

Poliţiştii din Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Călăraşi au făcut marţi 50 de percheziţii domiciliare la o grupare care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 8.200.000 de lei, prin întocmirea, în fals, a documentaţiei necesare pentru obţinerea de indemnizaţii de creştere a copilului, transmite News.ro.

"La data de 3 noiembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Călăraşi au efectuat 50 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - 2020, s-ar fi constituit şi acţionat un grup infracţional organizat care, prin întocmirea, în fals, a documentaţiei necesare, ar fi obţinut sume consistente de bani, cu titlu de indemnizaţie de creştere a copilului cu vârsta de până la 2 ani. În scopul obţinerii banilor, membrii grupului ar fi identificat potenţiali beneficiari, respectiv persoane devenite de curând părinţi sau care urmau să devină părinţi în perioada imediat următoare", transmite IGPR.

Beneficiarii recrutaţi în acest scop de către membrii grupului ar fi fost persoane fără venituri sau cu o situaţie materială precară, care ar fi acceptat să utilizeze documente false puse la dispoziţie de către membrii grupului, pe baza cărora să obţină indemnizaţii generoase de creştere a copilului, sume pe care să le împartă apoi, pe parcursul celor 2 ani, împreună cu membrii grupului.

În acest scop, gruparea infracţională ar fi deţinut, de facto, mai multe societăţi comerciale fantomă, pe care ar fi făcut angajări fictive, retroactive, documentaţia întocmită atestând, în fals, că beneficiarii ar fi fost angajaţi în aceste societăţi comerciale pentru perioada cerută de lege, precizându-se că beneficiarii ar fi primit salarii consistente.

Pentru că aceste societăţi comerciale ar fi fost înregistrate pe numele unor persoane interpuse, nu s-ar fi achitat, pentru perioada precizată, nici un fel de impozit pe salariu, astfel că acestea ar fi ajuns să figureze cu datorii foarte mari la bugetul de stat.

Au existat şi situaţii în care unii beneficiari ar fi refuzat să achite, ulterior virării banilor, partea stabilită din indemnizaţie membrilor grupării organizate. În aceste cazuri, membrii grupului infracţional organizat ar fi apelat la recuperatori sau ar fi făcut demersuri pentru încetarea acordării dreptului.

"Pentru a evita astfel de situaţii, în cazul unor beneficiari, membrii grupului infracţional organizat ar fi reţinut cardurile beneficiarilor şi ar fi retras din bancomate indemnizaţia, de această dată, ei fiind cei care, lunar, ar fi înmânat beneficiarilor, jumătate din cuantumul indemnizaţiei de creştere a copilului", precizează Poliţia Română.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat este de peste 8.200.000 de lei (aproape 1.700.000 de euro).

La sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Călăraşi vor fi duse, în vederea audierii, 37 de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro