Zelenski anunţă că funcţionarii statului nu vor mai putea ieşi din ţară decât în deplasări oficiale

Zelenski anunţă că funcţionarii statului nu vor mai putea ieşi din ţară decât în deplasări oficiale

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 24 ianuarie

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni seară că a semnat mai multe decrete, între care unul interzice ieşirea din ţară, în alte scopuri decât deplasările oficiale de serviciu, a tuturor angajaţilor guvernamentali, inclusiv deputaţi, informează news.ro.

"Există o decizie de principiu a Consiliului Naţional pentru Apărare privind deplasările oficialilor în străinătate. Aceasta se aplică tuturor funcţionarilor din guvernul central şi de la diverse alte niveluri ale administraţiei locale. Se aplică forţelor de ordine, deputaţilor poporului, procurorilor şi tuturor celor care ar trebui să lucreze pentru stat şi în stat. Dacă vor să se odihnească acum, se vor odihni în afara funcţiei publice. Funcţionarii nu vor mai putea călători în străinătate în vacanţă sau în orice alt scop neguvernamental", a anunţat preşedintele în mesajul transmis, ca în fiecare seară, către naţiune, în care face bilanţul zilei.

"În termen de cinci zile, Cabinetul de Miniştri va elabora o procedură de trecere a frontierei pentru funcţionari, astfel încât doar o călătorie de lucru reală să poată fi motivul trecerii frontierei", a precizat Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean, care cu o zi înainte îşi anunţa compatrioţii că pregăteşte măsuri şi decizii menite să întărească statul, după descoperirea unor cazuri de corupţie, a anunţat, de asemenea, că a semnat decrete "legate de personal", care îi privesc pe funcţionari de diferite ranguri "din ministere şi alte organisme ale guvernului central, din regiuni şi din sistemul de aplicare a legii".

De asemenea, preşedintele a anunţat că au fost impuse sancţiuni împotriva a 22 de cetăţeni ruşi, care "sub masca spiritualităţii", susţineau "teroarea şi politica de genocid". El a precizat că această decizie a fost luată pentru consolidarea "independenţei spirituale" a ucrainenilor, astfel că, foarte proabil, este vorba despre membri ai clerului.

În final, preşedintele a făcut un nou apel la unitate şi eforturi comune pentru a obţine victoria. "Mâine se împlinesc exact 11 luni de război total. Va fi cea de-a 335-a zi. O zi pe care o vom trece în acelaşi mod ca şi cea de-a 334-a, unindu-ne toate forţele pentru un singur lucru - victoria. De dragul victoriei Ucrainei. Nu a cuiva împotriva altcuiva dintre noi, ci de dragul întregii Ucraine, de dragul victoriei întregii noastre ţări în războiul pentru libertate şi independenţă pentru toţi ucrainenii. Se va întâmpla. Şi vor fi luate toate măsurile necesare pentru acest lucru", a mai spus preşedintele.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Corespondenti unguri, se plang de inrolare agresiva a tinerilor, fie ei ucrainieni , unguri, sau rusini. Tinerii fug cum pot, din tara asta fantoma, a lumii libera.

  1. ferencz nem tud romanul?

   work in progress

   E patriot roman made "Romania Educata"

  Adio vacante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro