Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Zentiva propune acţionarilor dividende de 30 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acestea sunt cu 50% mai mari decât cele de anul trecut 

Producătorul de medicamente Zentiva (SCD) propune acţionarilor dividende în valoare cumulată de 30 milioane lei (6,7 milioane euro), cu 50% mai mari decât cele distribuite anul trecut şi reprezentând aproape trei sferturi din câştigul net din 2013, de 40,3 milioane lei (9,1 milioane euro). Acţionarii ar urma să încaseze, astfel, un dividend brut de 0,072 lei/acţiune, faţă de cel de 0,048 lei/acţiune distribuit anul trecut de companie, controlată de grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis.

Raportat la cel mai recent preţ al titlurilor Zentiva la bursă, de 1,04 lei, randamentul dividendului brut este de aproape 7%.

Zentiva a acordat anul trecut dividende în sumă de 20 milioane lei, respectiv 62% din câştigul din 2012, de 32,2 milioane lei.

Profitul net a crescut anul trecut cu 25%, la 40,3 milioane lei (9,1 milioane euro). Din această sumă 30 milioane lei ar urma să fie distribuţi ca dividende, iar diferenţa de 10,3 milioane lei vor fi direcţionaţi către rezerve.

Propunerea de dividend va fi discutată de acţionari într-o AGA programată pentru 29 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Mediafax.

Consiliul de Administraţie a aprobat, vineri, pentru acest an, un plan de investiţii de 7 milioane lei pentru facilităţi şi echipamente de producţie, potrivit unui comunicat transmis de companie Bursei.

Producătorul de medicamente a derulat anul trecut investiţii de 10,76 milioane lei în facilităţi şi echipamente de producţie.

Fosta fabrică Sicomed a consemnat anul trecut venituri totale de 301,8 milioane lei (68,3 milioane euro), cu 15% mai mari, şi cheltuieli totale de 248,8 milioane lei (56,3 milioane euro), în creştere cu 12%, conform rezultatelor preliminare transmise de companie Bursei în luna februarie.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis deţine direct şi indirect 81,6% din acţiunile Zentiva.

În România, grupul Sanofi-Aventis este prezent cu două entităţi juridice distincte - Sanofi-Aventis România şi Zentiva.

Sanofi România este liderul pieţei farmaceutice locale, cu o cotă de piaţă de 7,4% şi vânzări de 873,2 milioane lei în perioada octombrie 2012 - septembrie 2013, potrivit datelor Cegedim.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS