Zentiva şi Salvamont România semnalizează 60 de vârfuri montane pentru a facilita cunoaşterea şi protecţia mediului

F.D.
Companii / 1 august

Zentiva şi Salvamont România semnalizează 60 de vârfuri montane pentru a facilita cunoaşterea şi protecţia mediului

Grupul Zentiva, producător de medicamente generice din România, colaborează cu Salvamont România într-un proiect de semnalizare a vârfurilor montane. Echipele Salvamont România şi voluntarii Zentiva au început amplasarea de plăcuţe toponimice pentru 60 de vârfuri montane, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele vârfuri marcate sunt Baicu şi Bloju din judeţul Caraş Severin şi vârfurile Păpuşa, Iezer şi Micaia din masivul Parâng, urmate de vârful Omu, Dâmboviţa; vârful Horezu, Gorj; vârful Parângul Mic, Hunedoara; vârful Rarău, Suceava; vârful Vlădeasa, Cluj şi vârful Pietrosu, Maramureş. Sub umbrela Zentiva PlanetZ, grupul operaţionalizează viziunea sa asupra protecţiei resurselor naturale şi sustenabilităţii prin acţiuni care vizează diminuarea amprentei de carbon şi prin susţinerea proiectelor de mediu.

"Multe vârfuri din România nu sunt marcate corespunzător, iar acest lucru îngreunează orientarea celor care fac drumeţii. Prin proiectul "Zentiva, mereu la înălţime!‟ dorim să venim în ajutorul iubitorilor de munte şi de natură semnalizând corespunzător 60 de vârfuri montane de pe întreg teritoriul ţării. În acest proiect îi avem alături pe partenerii de la Salvamont România, care demonstrează în fiecare zi că activitatea de salvare montană se desfăşoară cu adevărat la înălţime.Astăzi este ziua Salvamont România şi dorim să le urăm La Mulţi ani, putere de muncă şi la fel de multă determinare şi dragoste pentru natură şi oameni cum demonstraţi în fiecare zi." a declarat Ane-Maria Şerban, Product Manager Zentiva România, iniţiatoarea proiectului.

Prin proiectul "Zentiva mereu la înăţime" salvamontiştii şi reprezentanţii Zentiva au reuşit până în acest moment să semnalizeze 24 de vârfuri din 8 judeţe din ţară. Plăcuţele au fost amplasate pe trasee montane frecventate de iubitorii de drumeţii, acolo unde acestea lipseau sau erau deteriorate. Acţiunea are loc în 27 de masive montane, din 14 judeţe.

"Suntem bucuroşi să ne alăturăm Zentiva în proiectul de semnalizare a celor 60 de vârfuri montane. Este o bună oportunitate ca echipa Salvamont România, formată din oameni inimoşi şi dăruiţi meseriei nobile pe care şi-au ales-o, împreună cu echipa Zentiva, să contribuie, încă o dată, la siguranţa oamenilor din jurul nostru şi la promovarea unui stil de viaţă sănătos. Am fost plăcut surprinşi să aflăm că anul acesta Zentiva aniversează 60 de ani de activitate în România şi că organizaţia acordă o grijă deosebită sănătăţii mediului în care trăim şi comunităţii", a declarat Prof. Sabin Cornoiu - Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro