Retail

ZEROHEDGE:Cererea slabă opreşte aprovizionarea cu gaze a companiilor europene

A.D.
Miscellanea / 04 iunie 2020

Cererea slabă opreşte aprovizionarea cu gaze a companiilor europene

Companiile Europene de gaze naturale se gândesc să reducă aprovizionarea cu gaze din cauza cererii slabe şi a capacităţii de stocare limitate. Acest lucru ar opri scăderea continuă a preţurilor lor, anunţă ZeroHedge.ro.

Cererea de gaze naturale este încă foarte slabă, în timp ce economiile Europene încearcă să iasă din blocajul economic.

Depozitele de gaze naturale de pe continent sunt supraîncărcate. Acest cumul al gazelor naturale a scăzut preţurile la hub-urile cheie europene, cum ar fi la Dutch TTF. Preţurile nu s-au schimbat prea mult chiar şi după ce cel mai mare exportator de gaz pe continent, Gazprom, a reuşit să reducă fluxurile sale dintr-o conductă cheie la 0 săptămâna trecută.

Fluxul de gaze naturale din Rusia către Europa prin conducta Yamal s-a oprit complet la începutul săptămânii trecute. Aceasta şi-a oprit funcţionarea după ce un contract de tranzit vechi de doi ani şi jumătate între Rusia şi Polonia a expirat.

Polonia şi-a aliniat legislaţia cu reglementările energetice ale Uniunii Europene (UE). Operatorul polonez Gaz-System a început să ofere rezervări de capacităţi pe secţiunea poloneză a conductei Yamal, în conformitate cu reglementările UE, inclusiv pentru gigantul gazos din Rusia Gazprom.Cu toate acestea, rezervările de capacitate pentru primele zile de după expirarea acordului de tranzit cu gaz au arătat puţin interes din partea companiilor europene.

Conformm sursei, un alt important furnizor de gaze naturale în Europa, Norvegia, şi-ar putea întârzia producţia din câmpurile Troll şi Oseberg din cauza preţurilor slabe.

În ceea ce priveşte gazul natural lichefiat (GNL), exporturile din SUA nu sunt în prezent profitabile, deoarece preţurile gazelor naturale din Europa sunt mai mici decât preţurile de referinţă ale americanului Henry Hub, conchide ZeroHedge.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

16 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9241
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0620
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5194
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7324
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8805

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro