ZIARUL BURSA

19 ianuarie 2010

Cursul de schimb se apropie de 4,1 lei/euro

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂBănci-Asigurări / 19 ianuarie 2010

Cursul de schimb a scăzut, ieri, la un nou minim al ultimului an, de 4,1008 lei/euro, în special datorită "îmbunătăţirii percepţiei străinilor faţă de România, pe fondul normalizării situaţiei politice şi semnalelor transmise de BNR prin reducerea ratei dobânzi cheie la 7.5%" ne-a spus Nicolaie Alexandru Chidesciuc, economist şef al ING Bank.

Spor la prime

CĂTĂLIN DEACUMacroeconomie / 19 ianuarie 2010

De teama protestelor sindicale anunţate pentru a doua jumătate a lunii ianuarie (n.r. împotriva prevederilor Legii unice de salarizare, care, după spusele sindicatelor, vor genera o reducere a veniturilor), Guvernul caută noi modalităţi de compensare a bugetarilor, ca să evite mişcările de stradă şi grevele ce ar duce la blocarea sistemului public.

Ediţia din 19.01.2010
Ediţia din 27.01.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

"Société Générale" s-ar putea retrage din Australia

Alina VasiescuInternaţional / 19 ianuarie 2010

"Société Générale" SA, al doilea grup bancar din Franţa, ia în calcul retragerea de pe piaţa din Australia şi negociază cu autorităţile de reglementare (Australian Prudential Regulation Authority - APRA) în privinţa licenţei sale bancare.

ACCA se aşteaptă la cel puţin încă un an de condiţii economice problematice şi consideră că cei mai pesimişti dintre membrii săi ar putea avea dreptate".

Contabilii: Refacerea economică globală, un miraj

A.A.Macroeconomie / 19 ianuarie 2010 /

Profesioniştii contabili identifică semne clare ale refacerii economiei globale, însă se tem că ar putea fi doar o amăgire, că de fapt ritmul revenirii economiei ar încetini, potrivit studiului trimestrial referitor la Condiţiile Economice...

Stategia pentru IMM-uri, gata la primăvară

ALINA TOMA VEREHAMacroeconomie / 19 ianuarie 2010 /

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a lansat, ieri, proiectul de elaborare a strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea IMM-urilor în perioada 2009 - 2013.

BET-FI sfidează piaţa, câştigând 1,13%

BET-FI sfidează piaţa, câştigând 1,13%

IZABELA SÎRBUPiaţa de Capital / 19 ianuarie 2010 /

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima şedinţă din această săptămână, corecţii uşoare, majoritatea indicilor din piaţă închizând în scădere, cea mai mare corecţie fiind înregistrată de societăţile energetice, care au...

Cotaţia "Albalact" a stagnat la 0,41 de lei/titlu

Cotaţia "Albalact" a stagnat la 0,41 de lei/titlu

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 19 ianuarie 2010 /

Acţiunile producătorului de lactate "Albalact" Alba Iulia (simbol ALBZ) au stagnat, ieri, la 0,41 de lei/titlu, după ce săptămâna trecută au înregistrat mai multe şedinţe de apreciere, urcând vineri cu 1,48% şi joi cu 0,25%.

Adrian Năstase

Năstase vrea congres PSD în martie

A.G.Politică / 19 ianuarie 2010

Liderul social-democrat Adrian Năstase, care consideră că perioada oportună pentru convocarea Congresul extraordinar al PSD ar fi înaintea sărbătorilor pascale, susţine că partidul ar avea nevoie de o echipă de conducere mai largă, prin...

Votul din buzunar

Cătălin AvramescuEditorial / 19 ianuarie 2010

Cătălin Avramescu

La ora la care scriu acest articol sunt transmise primele estimări ale votului din Ucraina.

The exchange rate is nearing 4.1 lei/Euro

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 19 ianuarie 2010

The exchange rate dropped yesterday to a new annual low of 4.1008 lei/euro, in particular due to the improved perception foreigners now have on Romania, after the normalization of the country"s political situation and the positive signals of...

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo