ZIARUL BURSA

18 iunie 2010

Solidaritate cu forţa

CĂTĂLIN DEACUMacroeconomie / 18 iunie 2010

Reprezentanţii statului în Consiliile de Administraţie (C.A) şi în Adunările Generale ale Acţionarilor (A.GA.) din companiile private la care statul este acţionar minoritar vor fi obligaţi să-şi doneze indemnizaţiile Fondului de Solidaritate înfiinţat de Guvern.

Se ieftineşte gazul importat din Federaţia Rusă

A.T.Materii Prime / 18 iunie 2010

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a demarat negocierile cu "Gazprom" pentru ieftinirea importurilor curente de gaze din Federaţia Rusă. Domnia sa susţine că s-a obţinut deja o reducere cu 13 dolari/ 1.000 mc de gaze în cadrul contractului de import dintre "Romgaz" şi "Wintershall".

Ediţia din 18.06.2010
Ediţia din 02.06.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

"Cosmote" România reduce tarifele de roaming pentru UE

EMILIA OLESCUCompanii / 18 iunie 2010

"Cosmote" România, companie de telefonie mobilă, reduce cu 10%, începând de la data de întâi iulie, anul curent, tarifele de roaming pentru toate apelurile din ţările Uniunii Europene şi cu 22% pe cele primite în spaţiul UE, în...

Numărul pasagerilor "Wizz Air" a crescut

E.O.Companii / 18 iunie 2010 /

"Wizz Air", companie aeriană low cost, a transportat cu 31% mai mulţi pasageri, în primele cinci luni ale anului în curs comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - 737.000 de la 562.000.

Importul de autoturisme a scăzut cu aproape 40%

EMILIA OLESCUCompanii / 18 iunie 2010 /

În primele cinci luni ale anului în curs au fost importate 41.168 de autoturisme, faţă de 26.091 în perioada similară a anului trecut, ceea ce înseamnă o scădere a importului pe acest segment, de 36,6%.

Statul, campion la atragerea de bani europeni

IZABELA SÎRBUFonduri Europene / 18 iunie 2010

Autorităţile locale sunt printre principalii beneficiari ai fondurilor europene, în condiţiile în care peste jumătate din sumele alocate le sunt accesibile datorită eligibilităţii în cadrul mai multor linii de finanţare, reiese din cea mai...

Creşteri puternice pe BVB pentru SIF-uri

Creşteri puternice pe BVB pentru SIF-uri

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 18 iunie 2010

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti s-au apreciat puternic săptămâna aceasta, fiind contaminate de optimismul prezent pe marile burse, sectorul SIF fiind câştigătorul pieţei, după ce a înregistrat creşteri de peste 10%.

Cum văd bancherii piaţa de retail banking?

Cum văd bancherii piaţa de retail banking?

Gabriela CăpăţînăBănci-Asigurări / 18 iunie 2010 /

Sergiu Oprescu, preşedintele "Alpha Bank" spune că băncile vor urma, în perioada următoare, o tendinţă de simplificare a produselor bancare, astfel încât clienţii să înţeleagă exact ce cumpără.

ANPC: "Creditarea trebuie să fie mai responsabilă"

Gabriela CăpăţînăBănci-Asigurări / 18 iunie 2010 /

Activitatea de creditare trebuie să fie mult mai responsabilă în perioada următoare şi să se ţină cont de capacitatea de a returna banii împrumutaţi la bănci, dar şi de responsabilităţile în rândul bancherilor, a declarat Mihai Meiu, director în...

Guvernul ungar vrea un nou acord cu FMI şi UE

F.A.Internaţional / 18 iunie 2010

Noul guvern ungar vrea să demareze luna viitoare negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană pentru un nou acord de împrumut, a declarat, ieri, Gyorgy Szapary, consilierul primului ministru ungar Viktor Orban, într-un...

Aderarea Estoniei la zona euro, aprobată

Aderarea Estoniei la zona euro, aprobată

F.A.Internaţional / 18 iunie 2010

Şefii de stat şi de guverne din UE au aprobat ieri aderarea Estoniei la zona euro la 1 ianuarie 2011, Estonia devenind astfel prima ţară baltică ce va adopta moneda unică europeană, transmite AFP, citând surse anonime, potrivit Agerpres.

REVISTA PRESEI - 18.06.2010

Willy HomnerRevista Presei / 18 iunie 2010

Cristian Preda spune că, duminică, premierul ar trebui să prezinte o nouă formulă guvernamentală la reuniunea cu parlamentarii PDL, unde ar urma să participe şi Traian Băsescu.