ZIARUL BURSA

05 octombrie 2010

Piaţa Rasdaq nu-şi află rezolvarea nici în instanţă

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 05 octombrie 2010

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a scăpat, pe ultima sută de metri, de obligaţia de a limpezi, o dată pentru totdeauna, statutul segmentului Rasdaq, despre care nu s-a încumetat până acum să răspundă clar investitorilor autohtoni dacă este piaţă reglementată ori ba.

Preţul gazelor va fi majorat

Preţul gazelor va fi majorat

ALINA TOMA VEREHACompanii / 05 octombrie 2010

Preţul reglementat al gazelor naturale urmează să fie majorat de către ANRE (reglementatorul pieţei), dar, deocamdată, nu a fost stabilit cu cât şi din ce dată. Dan Plaveti, preşedintele ANRE, ne-a declarat: "Avem mai multe strategii pe care lucrăm în prezent şi strângem datele de la operatorii din piaţa gazelor. În calculul de ajus-tare a preţului vom lua în considerare ponderea importurilor în coşul de consum, preţul importurilor, dar şi rata de schimb leu-dolar. În plus, vom vedea ce estimări sunt pentru consumul din iarnă şi ce pondere au importurile pentru gazul înmagazinat, necesar pentru acoperirea vârfurilor de consum din iarnă. Desigur, vom ţine cont de gradul de suportabilitate a populaţiei şi a agenţilor economici alimentaţi în regim reglementat".

Ediţia din 05.10.2010
Ediţia din 09.07.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

PIAŢA VALUTARĂEuro urcă în raport cu leul

G.C.Bănci-Asigurări / 05 octombrie 2010 /

Leul s-a depreciat, ieri, faţă de euro, cu 0,33%, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,2815 lei pentru moneda europeană, în creştere cu 1,43 bani comparativ cu vineri, când euro a fost cotat la 4,2672 lei.

Septembrie, luna "Dow Jones" la Sibex

Septembrie, luna "Dow Jones" la Sibex

A.A.Piaţa de Capital / 05 octombrie 2010

Un nou record pe piaţa contractelor futures pe indicele Dow Jones Industrial Average a fost înregistrat în luna septembrie, la Bursa din Sibiu, fiind tranzacţionate 48.554 contracte, arată un comunicat al Sibex.

FMI: "Supravegherea bancară trebuie să fie mai severă"

ALINA VASIESCUInternaţional / 05 octombrie 2010

Autorităţile de reglementare din sistemul financiar mondial trebuie să acţioneze mai agresiv în eforturile menite să împiedice băncile şi alte companii financiare să-şi asume ris­curi în exces, atrage atenţia Fondul Monetar Internaţional (FMI).

"Allianz" are un miliard de euro pentru achiziţii

"Allianz" are un miliard de euro pentru achiziţii

ALINA VASIESCUInternaţional / 05 octombrie 2010

"Allianz" AG, cel mai mare grup de asigurări din Germania, are la dis­poziţie lichidităţi de un miliard de euro (1,38 miliarde dolari), bani puşi deoparte din veniturile anuale, pentru realizarea de achiziţii viitoare, anunţă directorul...

Roberta Anastase

Roberta Anastase, susţinută "fără echivoc" de PDL

Politică / 05 octombrie 2010

Premierul Emil Boc a reiterat, ieri, că PDL o susţine pe Roberta Anastase la conducerea Camerei Depu-taţilor.

"Roberta Anastase este susţinută fără echivoc de PDL", a spus Emil Boc, prezent la Palatul Parlamentului pentru a discuta cu...

Legumă sau fruct?

Cătălin AvramescuEditorial / 05 octombrie 2010

Cătălin Avramescu

Cearta a început în portul New York, într-o zi a anului 1893, după descărcarea unui transport de tomate din Indiile de Vest. Când oficialii portului au venit să încaseze taxele vamale (10% la importul de legume), negustorii au refuzat să plătească.

SIF-urile s-au mai corectat cu 0,64%

BVBSIF-urile s-au mai corectat cu 0,64%

IZABELA SÎRBUPiaţa de Capital / 05 octombrie 2010

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat, ieri, o nouă şedinţă de corecţii, toţi indicii din piaţă închizând pe minus. Cel mai puţin, însă, s-a corectat indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, care a pierdut...

Au crescut preţurile în industrie

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 05 octombrie 2010

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut, în luna august 2010, cu 0,4%, comparativ cu luna precedentă, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Au scăzut sosirile în turism

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 05 octombrie 2010

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în primele opt luni ale anului în curs comparativ cu perioada similară a anului trecut, au scăzut cu 3,7%, însumând puţin pes-te 4 milioane.

Legumele - mai multe la import şi mai puţine la export

F.A.Macroeconomie / 05 octombrie 2010

România a importat, în prima jumătate a anului 2010, o cantitate de peste 118.300 tone de legume (cartofi, tomate, ceapă şi usturoi), mai mult cu 38% decât în perioada similară din 2009, în timp ce exporturile au fost de aproape şase ori mai...

GTC a adus Cora în Galleria Arad

A.T.Companii / 05 octombrie 2010 /

Centrul comercial Galleria Arad, care este programat să fie inaugurat în ultimul trimestrul din 2011, va avea ca ancoră un hypermarket Cora, a anunţat, ieri, GTC, dezvoltatorul proiectului.

Racheta românească "Helen 2" - lansată cu succes

F.A.Companii / 05 octombrie 2010

Racheta "Helen 2", prima rachetă spaţială românească, a fost lansată cu succes de către Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA), în cadrul "Google Lunar X Prize", anunţă Agerpres.

FMI: "Bank oversight needs to be tighter"

Alina Vasiescu (translated by cosmin ghidoveanu)English Section / 05 octombrie 2010

Regulators of the global financial sector need to act more aggressively in their efforts to prevent banks and other financial institutions from taking on excessive risks, the IMF warned.

Aro Palace" will not get listed this year

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov(translated by cosmin ghidoveanu)English Section / 05 octombrie 2010

Mihai Fercală, the chairman of SIF Transilvania, no longer believes that the listing of hotel company "Aro Palace" Braşov will take place this year.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.10.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 05 octombrie 2010

Financial Times

Banca Japoniei reduce dobânda în mod surprinzător

Banca Japoniei a revenit la dobândă zero ca urmare a aprecierii puternice a yenului, care afectează economia fragilă a ţării. Măsura a surprins piaţa.

REVISTA PRESEI - 05.10.2010

Willy HomnerRevista Presei / 05 octombrie 2010

Elena Băsescu, mama lui Traian Băsescu, a decedat ieri, la vârsta de 82 de ani, în micul său apartament din Constanţa, unde şi-a trăit cei mai mulţi ani ai vieţii.

The new Rom chocolate bar and our mother

The new Rom chocolate bar and our mother

MAKE ( Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 05 octombrie 2010

The advertisement is deliberately designed to cause outrage.

In doing that, its creators are looking precisely to generate reactions such as this one, in other words, to make us write that "it is crape", that "we are proud of being...

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii