ZIARUL BURSA

14 februarie 2014
Comisia Europeană pregăteşte confiscarea tuturor economiilor populaţiei

A RĂMAS FURTUL INSTITUŢIONALIZAT SINGURA CALE DE IEŞIRE DIN CRIZĂ A EUROPEI? Comisia Europeană pregăteşte confiscarea tuturor economiilor populaţiei

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 14 februarie 2014

CĂLIN RECHEA

Credeaţi că vom scăpa doar cu bail-in-ul bancar, stimaţi cititori? Ei bine, nu! Pe fondul lipsei de reacţie a cetăţenilor faţă de măsurile arbitrare adoptate de autorităţile europene şi a lipsei rezultatelor în lupta anticriză, acestea au considerat că sunt necesare noi măsuri.

Agenţia de ştiri Reuters a obţinut un document de lucru al Comisiei Europene, în care se arată că "economiile celor 500 de milioane de cetăţeni pot fi utilizate pentru finanţarea investiţiilor pe termen lung". Totul este justificat, bineînţeles, prin necesitatea stimulării creşterii economice, dar şi prin "acoperirea deficitului de finanţare din partea băncilor". Nicăieri în articolul Reuters nu se aminteşte de un posibil caracter voluntar al măsurilor.

Ponta şi-a luat jucăriile: Transelectrica şi Transgaz

UPDATEPonta şi-a luat jucăriile: Transelectrica şi Transgaz

ALINA TOMA VEREHACompanii / 14 februarie 2014

Executivul a adoptat, pe furiş, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă prin care trece Transelectrica şi Transgaz din subordinea Ministerului Finanţelor, controlat de PNL, în cea a Secretariatului General al Guvernului (SGG), ne-au spus mai multe surse politice.

----

Update 20:45 Surse: Mihăiţă Boangiu, revocat din directoratul Transelectrica

Consiliul de supraveghere al Transelectrica l-ar fi revocat din funcţie, în urmă cu puţin timp, pe Mihăiţă Boangiu din directoratul companiei, ne-au spus mai multe surse apropiate situaţiei.

Nervos, USL-ul trecea

Nervos, USL-ul trecea

C.P.Politică / 14 februarie 2014

Criza din USL pare că se adânceşte în ultimele zile, având în vedere faptul că discuţiile privind restructurarea Executivului, sistate brusc, nu au fost încă reluate.

Împrumutaţii în valută îşi vor putea calcula singuri cu cât le vor scădea creditele

PROIECTUL DE RAMBURSARE A ÎMPRUMUTURILOR ÎN ALTĂ MONEDĂ, LA CURSUL DIN MOMENTUL CONTRACTĂRII, ÎNCĂ NU A INTRAT ÎN DEZBATEREÎmprumutaţii în valută îşi vor putea calcula singuri cu cât le vor scădea creditele

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 14 februarie 2014

Grupul de parlamentari care a iniţiat proiectul legislativ potrivit căruia persoanele împrumutate în valută ar putea rambursa anticipat creditele la cursul valutar valabil în momentul în care au contractat împrumutul pregăteşte o aplicaţie pe Internet prin intermediul căreia cei interesaţi vor putea calcula ce avantaje vor avea dacă vor beneficia de respectivul proiect.

Libertatea presei: trei paşi înapoi

Libertatea presei: trei paşi înapoi

O.D.Media-Advertising / 14 februarie 2014

Clasamentul mondial privind respectarea libertăţii presei pe 2014 realizat de organizaţia franceză Reporters sans FrontiPres plasează ţara noastră pe locul 45, sub unele ţări exotice dar înaintea unor "giganţi" ai democraţiei.

Stocurile de petrol din ţările dezvoltate s-au situat, în ianuarie 2014, la cel mai scăzut nivel din 2008.

AIE: Cerere record de petrol în 2014

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 februarie 2014

Agenţia Internaţională a Energiei (AIE) şi-a revizuit ieri, în creştere uşoară, estimările privind cererea de ţiţei pentru 2014, datorită îmbunătăţirii perspectivelor de creştere a economiei SUA.

Şomajul din Grecia, la recordul de 28%

V.R.Jurnal de criză / 14 februarie 2014

Rata şomajului din Grecia a continuat să crească în noiembrie 2013, ajungând la nivelul record de 28%, de la 27,7% în luna precedentă, din cauza adâncirii recesiunii generate de măsurile de austeritate, anunţă Biroul de Statistică din Grecia (ELSTAT).

Ediţia din 14.02.2014
Ediţia din 27.11.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 14 februarie 2014

MACRO NEWSLETTER 14 februarie 2014

Internaţional / 14 februarie 2014

Producţia industrială din zona euro a scăzut peste aşteptări în decembrie 2013, cu o rată lunară de 0,7%, după un avans de 1,6% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 0,5%, de la 2,8% în luna anterioară.

"Renault"are câştiguri peste aşteptări

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 februarie 2014

Compania franceză "Renault" SA, al treilea mare producător auto european, şi-a majorat cu 59% profitul anul trecut, în baza vânzărilor de modele low-cost Dacia şi a măsurilor de reducere a costurilor.

"Commerzbank" a revenit pe profit

"Commerzbank" a revenit pe profit

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 februarie 2014

"Commerzbank" AG, a doua mare bancă germană, a raportat un mic profit pentru ultimul trimestru din 2013, ceea ce i-a adus un rezultat pozitiv pe întreg anul 2013.

Vânzările "Avon" scad din cauza pieţelor emergente

Vânzările "Avon" scad din cauza pieţelor emergente

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 februarie 2014

Producătorul american de cosmetice "Avon Products" Inc. a raportat scăderea vânzărilor sale în ultimul trimestru din 2013, din cauza evoluţiilor de pe pieţele emergente, care erau o sursă de creştere pentru companie în condiţiile în care...

Sindicatele Alro cer scutirea industriei de taxele pe energie

Sindicatele Alro cer scutirea industriei de taxele pe energie

ALINA TOMA VEREHACompanii / 14 februarie 2014 /

Sindicatele reunite ale Alro, cel mai mare consumator de energie din ţara noastră (6% din producţia totală), membre ale Federaţiei din Metalurgia Neferoasă, cer scutirea industriei energo-intensive de plata certificatelor verzi şi a bonusului...

REVISTA PRESEI 14.02.2014

Willy HomnerRevista Presei / 14 februarie 2014

ADEVARUL 

Daniela Lulache: Nuclearelectrica va participa la hidrocentrala de la Tarniţa şi cablul submarin cu Turcia pentru că sunt proiecte strategice

Nuclearelectrica va participa la realizarea hidrocentralei de acumulare prin pompaj de la...

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo