ZIARUL BURSA

20 februarie 2014
Deal-uri cu 4% din SIF Moldova şi 4,99% din SIF Muntenia

CINE A IEŞIT LA CUMPĂRARE DE SIF-URI?Deal-uri cu 4% din SIF Moldova şi 4,99% din SIF Muntenia

A.S.Piaţa de Capital / 20 februarie 2014

Patru pachete de acţiuni SIF Moldova (SIF2), reprezentând cumulat 4,13% din titlurile companiei, au fost transferate în decurs de două minute prin patru deal-uri în valoare cumulată de aproape 32,5 milioane lei (7,2 milioane euro), la un preţ cu 3,3% peste cotaţia din piaţa principală.

De asemenea, un pachet de 4,99% din SIF4 Muntenia (40.351.500 acţiuni) a fost transferat, astăzi, pentru 38,73 milioane lei.

Mariana Gheorghe, optimistă că valoarea Petrom va creşte

Mariana Gheorghe, optimistă că valoarea Petrom va creşte

ALINA TOMA VEREHAPiaţa de Capital / 20 februarie 2014

Preţul acţiunilor Petrom nu reflectă valoarea reală a productorului de ţiţei şi gaze, potrivit unor opinii din piaţa de capital, dar şi din sectorul energetic.

Întrebată cum comentează capitalizarea bursieră a Petrom, Mariana Gheorghe, directorul general al companiei, ne-a declarat: "Valoarea de piaţă a unei companii este dată de datele fundamentale financiare, de free-float şi de lichiditatea pieţei pe care este listată. Datele noastre financiare pot justifica o valoare mai mare a acţiunilor, dar până anul trecut am avut un impact negativ din cauza free-float-ului mic, de circa 6%, dar şi din cauza unei lichidităţi reduse a Bursei de Valori Bucureşti. Astfel, nu a existat interes la tranzacţionare din partea marilor investitori. În 2013 însă, free-float-ul companiei a crescut cu 50%, iar lichiditatea Bursei s-a îmbunătăţit. Sper ca acest trend să continue şi în acest an, cu impact pozitiv asupra capitalizării bursiere a companiei".

Pentru BNR, întâi reputaţia, apoi corectitudinea

Pentru BNR, întâi reputaţia, apoi corectitudinea

A.S.Bănci-Asigurări / 20 februarie 2014

Banca Naţională a României solicită băncilor comerciale, printr-o circulară, să adopte măsuri dacă există situaţii în care, din cauza scăderii dobânzilor şi majorării comisioanelor, deponentul retrage din depozite la termen mai puţini bani decât a plasat la constituire, invocând riscul reputaţional şi mediatizarea fenomenului.

Ediţia din 20.02.2014
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

ZI DE DOLIU NAŢIONALUcraina, aproape de război civil

Vlad PîrvuInternaţional / 20 februarie 2014

Violenţele fără precendent care au debutat marţi, la Kiev, au condus la cea mai sângeroasă confruntare de la începutul protestelor din Ucraina. 26 de persoane, civili şi poliţişti, au fost ucise în cursul violenţelor, potrivit bilanţului oficial...

"În 2013, principalele domenii afectate de insolvenţă rămân cel al industriei textile şi de construcţii".

"Rata reală de succes a reorganizărilor - sub 3%"

ELENA MAFTEICompanii / 20 februarie 2014

Reporter: Cum a evoluat piaţa insolvenţei în ultimul an?

Ana-Maria Plăcintescu: Potrivit informaţiilor furnizate de Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, numărul societăţilor intrate în insolvenţă a crescut de la un an la altul, totalul...

Somaco Grup Prefabricate a cumpărat gaze prin BRM

Somaco Grup Prefabricate a cumpărat gaze prin BRM

C.P.Companii / 20 februarie 2014

Somaco Grup Prefabricate SRL, unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii rutiere, electrice şi de apă-canal, precum şi al construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de...

MACRONEWSLETTER 20 februarie 2014

MACRONEWSLETTER 20 februarie 2014

Internaţional / 20 februarie 2014

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea New York a înregistrat o creştere sub aşteptări în februarie 2014, pe fondul contracţiei comenzilor noi şi a creşterii preţurilor.

Pisica neagră a trecut şi USL s-a rupt

A.Z.Politică / 20 februarie 2014

Liderul PNL Crin Antonescu a strigat, ieri, în gura mare că "PSD face pe dracu-n patru să nu ajungă Klaus Johannis în Guvern, în funcţia de ministru al Internelor şi de vicepremier pe probleme economice".

Nasdaq are birou în Filipine

A.V.Internaţional / 20 februarie 2014

Piaţa americană a acţiunilor Nasdaq a inaugurat un centru de relaţii cu clienţii în Filipine, ca urmare a creşterii rapide a industriei de outsourcing din această ţară.

"Credit Agricole" a revenit pe profit

A.V.Internaţional / 20 februarie 2014

"Credit Agricole" SA, a treia mare bancă din Franţa, a revenit la profit în ultimul trimestru din 2013, ca urmare a rezultatelor diviziei de consumer banking din ţară şi a reducerii impozitelor.

Ziarul BURSA

16 aprilie
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo