ZIARUL BURSA

20 ianuarie 2017
Ediţia din 22.07.2024
Are Donald Trump vocaţie de Hercule?

TRUMP INTRĂ AZI ÎN CASA ALBĂ Are Donald Trump vocaţie de Hercule?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 20 ianuarie 2017

CĂLIN RECHEA

Unii ar spune că soarta Americii este pecetluită prin venirea unui narcisist la Casa Albă. Pe de altă parte, narcisismul lui Donald Trump, în calitate de preşedinte, este încă o necunoscută, în timp ce narcisismul lui Barack Obama a fost dovedit de nenumărate ori, în special în discursurile sale, unde "eu" a fost, de cele mai multe ori, subiect unic.

Singura "performanţă" a organizatorului comunitar din Chicago rămâne aceea că a fost primul preşedinte de culoare al Statelor Unite. Dacă nu ar fi fost aşa, Donald Trump, care a câştigat alegerile în ciuda piedicilor ridicate în calea sa de propriul partid, nu ar fi ajuns preşedinte.

Deficitul din plecare

TRUMP INTRĂ AZI ÎN CASA ALBĂ / PREŞEDINŢIA TRUMP Deficitul din plecare

CORNEL CODIŢĂEditorial / 20 ianuarie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Astăzi, după depunerea oficială şi publică a jurămîntului consemnat în textul Constituţiei Americane, prin care se angajează să îndeplinească cu credinţă cerinţele funcţiei de Preşedinte şi, în această calitate, cu toate puterile şi prin toate mijloacele de care dispune, să păstreze, să protejeze şi să apere Constituţia Statelor Unite, Donald Trump va intra în posesia deplină a atributelor autorităţii sale executive, ca cel de al 45-lea Preşedinte al Uniunii.

Ghiţă e în ţară!

Ghiţă e în ţară!

MIHAI ANTONESCUMiscellanea / 20 ianuarie 2017

Sebastian Ghiţă n-a fugit nicăieri. Nu avea cum, nu avea de ce.

Părăsirea patriei presupune trecerea unei frontiere.

Ştefan Vuza: "Depunem ofertă pentru 80% din Oltchim"

CONSILIUL CONCURENŢEI ANUNŢĂ VÂNZAREA COMBINATULUI, LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN Ştefan Vuza: "Depunem ofertă pentru 80% din Oltchim"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 20 ianuarie 2017

Omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează "Chimcomplex", şi Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România (acţionar minoritar semnificativ al "Oltchim"), au confirmat, pentru ziarul "BURSA", că vor depune oferte pentru cumpărarea activelor combinatului chimic Oltchim, în timp ce alte surse susţin că printre investitorii interesaţi s-ar regăsi şi companii din China, Kuweit şi Israel.

Piperea: "Băncile îl fac mincinos pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu"

PRONUNŢAREA ÎN CAZUL DESCHIS DE ASOCIAŢIA PARAKLETOS ÎMPOTRIVA A NOUĂ BĂNCI - AMÂNATĂ Piperea: "Băncile îl fac mincinos pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu"

E.O.Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2017

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru două săptămâni pronunţarea în cazul procesului deschis de Asociaţia Parakletos împotriva a nouă bănci, prin care se cere eliminarea practicilor considerate înşelătoare din contractele de credit în franci elveţieni (CHF) şi a efectelor pe care acestea le au asupra consumatorilor.

Bogdan Chiriţoiu: "Consiliul Concurenţei va analiza efectele în piaţă ale plafonării RCA"

Bogdan Chiriţoiu: "Consiliul Concurenţei va analiza efectele în piaţă ale plafonării RCA"

A.I.Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2017

Consiliul Concurenţei (CC) va analiza, în acest an, efectele în piaţa asigurărilor ale plafonării tarifelor RCA, pentru şase luni, şi va finaliza investigaţia privind posibila încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Media Xprimm, UNSAR, societăţile de asigurare membre UNSAR, precum şi alte societăţi de asigurare, începută în 2015, a anunţat, ieri, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

Bancherii americani, încrezători în politicile lui Trump

FORUMUL ECONOMIC MONDIAL DE LA DAVOS Bancherii americani, încrezători în politicile lui Trump

A.V.Internaţional / 20 ianuarie 2017

Bancherii de pe Wall Street prezenţi la Forumul Economic Mondial Davos sunt încrezători că noua administraţie a SUA, condusă de republicanul Donald Trump, va relaxa reglementările ce constrâng finanţatorii, chiar dacă va lăsa intactă legea Dodd-Frank, promulgată de Barack Obama în 2010 pentru modificarea legislaţiei sectorului financiar, informează Bloomberg.

"Accor" vrea să separe "HotelInvest" de grup

"Accor" vrea să separe "HotelInvest" de grup

A.V.Internaţional / 20 ianuarie 2017

Lanţul hotelier francez "Accor" SA, proprietarul brandurilor Mecure şi Ibis, intenţionează să-şi desprindă divizia de investiţii, respectiv să o transforme într-o afacere separată, informează BigHospitality.co.uk, adăugând că, astfel, compania se va putea concentra pe extinderea operaţiunilor bază.

BCE menţine dobânda şi programul de achiziţii

BCE menţine dobânda şi programul de achiziţii

V.R.Jurnal de criză / 20 ianuarie 2017

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, în reuniunea de politică monetară de ieri, să menţină dobânda cheie şi programul de relaxare cantitativă (achiziţii de active) la nivelul actual, aşteptând să vadă dacă avansul inflaţiei din zona euro este de durată.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Harta României Mari 1930

Cât costă o hartă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 20 ianuarie 2017

Ştirea zice că Polonia va cumpăra, cu 100 de milioane de euro, echivalent cu 104,6 milioane de dolari, o colecţie de artă apreciată la 2 miliarde de euro.

MACRO NEWSLETTER 20 Ianuarie 2017

MACRO NEWSLETTER 20 Ianuarie 2017

Internaţional / 20 ianuarie 2017

Producţia industrială din SUA a crescut peste aşteptări în decembrie 2016, cu o rată lunară de 0,8%, după o scădere lunară de 0,7% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 0,5%, după un declin de 0,8% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9716
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9007
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3183

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo