ZIARUL BURSA

26 septembrie
Despre fostele bănci ale căror nume luate de pe cruci au ajuns în "lista oficială" cu evazioniştii fiscali din sistemul bancar

POLEMICI CORDIALEDespre fostele bănci ale căror nume luate de pe cruci au ajuns în "lista oficială" cu evazioniştii fiscali din sistemul bancar

ADRIAN VASILESCUBănci-Asigurări / 22 septembrie 2017

Domnul profesor Gheorghe Piperea e în eroare. Eu nici măcar nu-mi pot imagina, pentru niciun preţ, că aş putea suporta umilinţa ca Banca Naţională să plătească vreunei publicaţii ca să asigure apariţia unui comentariu scris de mine. Ce-o fi fost în mintea domniei sale când a gândit - şi apoi a scris - că articolul meu, despre băncile ale căror nume au fost luate de pe cruci şi trecute în "lista oficială" cu evazioniştii fiscali din sistemul bancar, ar fi fost plătit de Banca Naţională? Aşa ceva nu e real şi nici măcar nu poate fi posibil.

Cât priveşte credinţa domnului profesor, că m-aş fi agăţat de "greşeala" Ministerului de Finanţe de a pune pe listă 12 bănci falite ca să distrag atenţia de la chestiunea reală a evaziunii fiscale bancare, o pun pe seama faptului că nu a urmărit tot ce am scris ori am spus la TV şi la radio în legătură cu acest subiect.

Apocalipsa de după furtună

Apocalipsa de după furtună

OCTAVIAN DANMiscellanea / 22 septembrie 2017

Mâine este "programată" o nouă apocalipsă, 23 septembrie fiind doar o altă dată din lungul şir al celor când lumea trebuia să se sfârşească.

"Majoritatea retailerilor înregistrează creşteri ale vânzărilor de două cifre"

BOGDAN MARCU, C&W ECHINOX:"Majoritatea retailerilor înregistrează creşteri ale vânzărilor de două cifre"

R.R. Companii / 22 septembrie 2017

Stocul spaţiilor moderne de retail din cele mai mari 23 de oraşe ale României, cu o populaţie de peste 90.000 de locuitori fiecare, va creşte, în următorii trei ani, cu aproximativ 500.000 de metri pătraţi, activitatea de dezvoltare cea mai pronunţată fiind concentrată în Bucureşti şi în oraşele din centrul şi vestul ţării, precum Braşov, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara, arată o analiză realizată de Cushman & Wakefield Echinox.

BET-FI, singurul indice în creştere dintre cei analizaţi

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13-20 SEPTEMBRIEBET-FI, singurul indice în creştere dintre cei analizaţi

ANDREI IACOMIInvestiţii Personale / 22 septembrie 2017

În contextul unei evoluţii negative a principalului indice al Bursei de Valori Bucureşti, BET, care s-a depreciat cu 1,52%, în raport cu moneda euro, în ultima săptămână (perioada 13-20 septembrie), indicele societăţilor de investiţii financiare, BET-FI, a urcat cu 2,38%, reprezentând singurul coş de acţiuni dintre cei analizaţi, care a crescut, în această perioadă.

Ruina unui templu niciodată terminat

CORNEL CODIŢĂEditorial / 22 septembrie 2017

CORNEL CODIŢĂ

În fundamentele tuturor marilor religii ale lumii şi în fibra civilizaţiilor pe care le-au fundat ori slujit, interdicţia absolută de a lua viaţa altui semen este absolută, primordială şi s-a păstrat intactă pînă astăzi.

BCE va elimina dobânda Euribor până în 2020

BCE va elimina dobânda Euribor până în 2020

V.R.Jurnal de criză / 22 septembrie 2017

Banca Centrală Europeană (BCE) va lansa, până în 2020, o nouă rată de referinţă overnight, în condiţiile în care jucătorii din domeniu au eşuat, anul acesta, în încercarea de restructurare a indicatorului Euribor, afectat de scandaluri de manipulare, potrivit Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Fed va începe să îşi reducă bilanţul în octombrie

A.V.Internaţional / 22 septembrie 2017 /

Federal Reserve din SUA (Fed - banca centrală) a decis, miercuri seară, după reuniunea de politică monetară din 19-20 septembrie, să menţină nemodificată dobânda-cheie, dar a anunţat că va începe să îşi diminueze portofoliul de obligaţiuni în...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo