ZIARUL BURSA

26 septembrie
Numele lui Ciprian Păltineanu, vehiculat pentru funcţia de director general BVB

ZVONURI: NOUL CEO AL BVB, CĂUTAT ÎN ZONA BANCARĂNumele lui Ciprian Păltineanu, vehiculat pentru funcţia de director general BVB

MARIA PELTANPiaţa de Capital / 27 octombrie 2017

Două luni de când s-a încheiat mandatul lui Sobolewski 

-----

Actualizare 11:57 BVB a anunţat că Ludwik Sobolewski şi-a dat demisia

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat, într-un comunicat, că Ludwik Sobolewski şi-a dat demisia.

-----

Deşi conducerea Bursei de Valori nu a anunţat, oficial, rezultatul interviurilor pentru funcţia de CEO ţinute pe 25 septembrie, se pare că deja a fost demarată o nouă căutare, care se concentrează pe zona bancară.

În anumite cercuri, este vehiculat intens numele lui Ciprian Păltineanu, pentru preluarea şefiei BVB, deşi se pare că o discuţie oficială nu avut încă loc în Consiliul Bursei.

Ciprian Păltineanu a fost şef al diviziei de companii mari din cadrul UniCredit România, iar, în 2015, banca îl promovase pe poziţia de director de dezvoltare pentru activitatea de Corporate&Investment Banking în cadrul diviziei Europa Centrală şi de Est (managing director, business manager to the head of CEE CIB) a UniCredit/Bank Austria.

Gabriel Dumitraşcu va contesta alegerile Electrica, în instanţă

DUPĂ CE A ACUZAT ILEGALITATEA PROCESULUI DE SELECŢIE A CANDIDAŢILORGabriel Dumitraşcu va contesta alegerile Electrica, în instanţă

A consemnat ADINA ARDELEANUCompanii / 27 octombrie 2017

Actualizare 12:23 Gabriel Dumitraşcu a întrebat, în AGA, care este costul cu Consiliul de Administraţie Electrica

Gabriel Dumitraşcu a întrebat, în AGA, care este costul cu Consiliul de Administraţie Electrica, potrivit unui anunţ publicat pe pagina sa de Facebook.

-----

Gabriel Dumitraşcu ne-a spus într-un interviu că va contesta, în instanţă, alegerea Consiliului de Administraţie al Electrica, de ieri, după ce a atras atenţia că procedura de selecţie a candidaţilor nu a respectat legea.

Raiffeisen spune că Ordinul ANPC duce la creşterea dobânzilor

SCANDALUL DIN JURUL DISPOZIŢIILOR DE ÎNCETARE A PRACTICILOR INCORECTERaiffeisen spune că Ordinul ANPC duce la creşterea dobânzilor

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 27 octombrie 2017

Actualizare 14:05 Asociaţia Parakletos solicită ANPC să explice măsurile pe care le va lua împotriva Raiffeisen, dacă banca nu se va supune obligaţiilor Ordinului nr. 837/2017

Asociaţia Parakletos solicită Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) să explice măsurile pe care instituţia le va dispune împotriva Raiffeisen Bank, în situaţia în care banca nu se va supune obligaţiilor impuse prin Ordinul nr. 837/2017, prin care banca a fost obligată să modifice toate contractele de credit încheiate în perioada 2006-2008.

--------

Raiffeisen Bank a trimis, ieri, noi precizări referitoare la Ordinul ANPC de încetare a practicilor incorecte.

După ce, zilele trecute, banca a afirmat că Ordinul nu dispune readucerea contractului la forma iniţială (deşi documentul ANPC subliniază în clar că "Operatorul economic trebuie să aducă contractele la momentul anterior practicii, inclusiv prin emiterea unui nou grafic de rambursare, în condiţiile contractuale de la momentul semnării acestora"), de data aceasta, Raiffeisen Bank ne-a transmis că aplicarea Ordinului ANPC ar conduce la creşterea dobânzilor.

Mariana Gheorghe îi dă cu flit lui Iulian Iancu

UPDATE/ CONDUCEREA OMV PETROM SFIDEAZĂ COMISIA DE ANCHETĂ A ANREMariana Gheorghe îi dă cu flit lui Iulian Iancu

ANCUŢA STANCIUCompanii / 27 octombrie 2017

Actualizare 15:32 "Transelectrica": Amplitudinea reducerii cu 20% a tarifului pentru serviciile de sistem a dus la pierderi financiare importante într-o perioadă de timp foarte scurtă

Amplitudinea reducerii cu 20% a tarifului reglementat pentru serviciile de sistem a condus la apariţia unor pierderi financiare importante pentru "Transelectrica" (TEL) într-o perioadă de timp foarte scurtă, pe fondul creşterii accentuate a preţurilor acestor servicii achiziţionate de companie de pe piaţă, potrivit unui comunicat al transportatorului naţional de energie remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

-------------

Mariana Gheorghe, CEO şi preşedintele Directoratului OMV Petrom, a refuzat să participe, personal, la audierile din cadrul Comisiei Parlamentare de anchetă a activităţii ANRE, iar, în cazul în care nu se va prezenta personal, vom declina imediat către DNA şi DIICOT datele pe care Comisia le deţine, a declarat, ieri, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă ANRE.

"Sumele neutilizate pentru investiţii şi mentenanţă să nu mai fie incluse în profit"

DUMITRU CHIRIŢĂ, PREŞEDINTE ANRE, CERE ÎN COMISIA DE ANCHETĂ ANRE O SOLUŢIE LEGISLATIVĂ:"Sumele neutilizate pentru investiţii şi mentenanţă să nu mai fie incluse în profit"

A.S.Companii / 27 octombrie 2017

Trebuie să creăm un nou model de piaţă a energiei, pentru ca evenimente precum cele de anul acesta, respectiv creşterea preţurilor, să nu se mai repete a declarat, ieri, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul audierilor din Comisia parlamentară pentru activitatea ANRE.

Ionuţ Mişa (Sursa foto: Gov.ro)

UPDATE/ ÎN LINIE CU PROGRAMUL DE GUVERNAREPloaie de măsuri fiscale, în şedinţa de Guvern de ieri

E.O.Macroeconomie / 27 octombrie 2017

Actualizare 14:40 MFP a publicat proiectul de modificare a Codului Fiscal prin care propune ca impozitul pe venit să se reducă de la 16% la 10%

Finanţele propun şi reducerea contribuţiilor sociale şi trecerea acestora de la angajatori la angajaţi

------------

O serie de noi măsuri fiscale au fost prezentate, ieri, în Guvern, de ministrul Finanţelor Publice Ionuţ Mişa, după ce, miercuri, premierul Mihai Tudose a precizat că programul de guvernare va fi respectat "literă cu literă şi cifră cu cifră".

Guvernul vrea să scadă contribuţia la Pilonul II şi să îl facă opţional

Guvernul vrea să scadă contribuţia la Pilonul II şi să îl facă opţional

A.A.Macroeconomie / 27 octombrie 2017

Actualizare 13:55 Ministrul Muncii: "Contribuţia la Pilonul II de pensii nu va mai creşte anual"

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a precizat că nu va mai creşte anual contribuţia virată la Pilonul II de pensii.

---------

Guvernul a discutat, în şedinţa de ieri, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care contribuţia la Pilonul II de pensii private obligatorii va fi redusă de la 5,1% la 3,7% începând de anul viitor, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, susţinând că valoarea nominală a contribuţiei nu va scădea.

Vîrstele Europei

Cornel CodiţăEditorial / 27 octombrie 2017

Cornel Codiţă

Modernitatea a creat una dintre cele mai mari ciudăţenii în viaţa oamenilor, atît subiectiv-individual, cît şi istoric, la nivel colectiv: timpul schimbător.

Ministerul Energiei, încântat că Electrica plăteşte mai mult decât evaluase în negocierile anterioare

ACŢIONARII ELECTRICA AU APROBAT ACHIZIŢIA PARTICIPAŢIILOR FP LA FILIALELE COMPANIEIMinisterul Energiei, încântat că Electrica plăteşte mai mult decât evaluase în negocierile anterioare

A.A.Companii / 27 octombrie 2017

Actualizare 10:16 Alex Botez: "Sunt dezamăgit de lipsa de implicare şi asumare a ASF. În cazul meu s-a comis un abuz ce trebuia sancţionat. Îmi voi apăra drepturile, până la capăt".

Înainte de AGA, conducerea Electrica a acceptat candidaturile statului, respectiv a Doinei Dascălu, fost vicepreşedinte la Curtea de Conturi, şi a avocatului Ciprian Iacob, deşi au fost depuse cu o întârziere de 8 minute faţă de termenul limită din convocator, şi le-a respins pe cea a lui Alexandru Botez şi a lui Gabriel Dumitraşcu.

-----

Acţionarii Electrica au aprobat, ieri, achiziţionarea întregii participaţii deţinute de Fondul Proprietatea (FP) la capitalul social al filialelor Electrica, pentru 752.031.841 lei, şi au ales un nou Consiliu de Administraţie.

"Prebet" devine liderul creşterilor de la BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 OCTOMBRIE - 25 OCTOMBRIE"Prebet" devine liderul creşterilor de la BVB

A. I.Investiţii Personale / 27 octombrie 2017

Consemnând un salt de doar 3,34%, în intervalul cuprins între 18 octombrie şi 25 octombrie, acţiunile societăţii ce activează în domeniul fabricării produselor din beton pentru construcţii Prebet (PREB), urcă pe primul loc în clasamentul titlurilor cu cea mai bună evoluţie de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), din ultima săptămână.

Ediţia din 26.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 27 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 27 Octombrie 2017

Internaţional / 27 octombrie 2017

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut creşterea anuală la 4,2% în septembrie 2017, pe fondul unei creşteri anuale de 8,4% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,8% a creditului neguvernamental.

Şeful Deutsche Börse demisionează

A.V.Internaţional / 27 octombrie 2017

Directorul executiv al Deutsche Börse, Carsten Kengeter, a decis să demisioneze din funcţie, urmând să părăsească operatorul bursier din Frankfurt la finele anului curent.

IULIAN IANCU:"Suntem în plin război economic, pe faţă"

A.S. Companii / 27 octombrie 2017

Ne aflăm într-un război economic, pe faţă, unele ţări vecine îşi dezvoltă activităţi economice, iar în România se închid afaceri extrem de importante, precum Arpechim sau producătorii de îngrăşăminte chimice, a declarat, ieri Iulian Iancu,...

Twitter se apropie de primul său trimestru pe profit

Internaţional / 27 octombrie 2017

Reţeaua de socializare Twitter a anunţat, joi, că în perioada octombrie-decembrie 2017 ar putea raporta primul profit trimestrial din istoria companiei, după ce, în ultimele luni, a redus costurile şi a găsit alte surse de venit, pe lângă...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo