ZIARUL BURSA

21 ianuarie
BCR cere insolvenţa grupului de firme European Drinks

BCR cere insolvenţa grupului de firme European Drinks

A.S.Companii / 13 noiembrie 2017

Banca Comercială Română, prin Schoenherr şi Asociaţii, a înregistrat, în luna octombrie, la Tribunalul Bihor, o cerere de intrare în insolvenţă a grupului de firme European Drinks, deţinut de fraţii Micula. Printre acestea se numără: European Drinks, Transilvania General Import-Export, European Food, Starmill SRL, Scandic Distilleries SA, Rieni Drinks.

Din cea mai bună situaţie macroeconomică a României au mai rămas doar riscurile

Din cea mai bună situaţie macroeconomică a României au mai rămas doar riscurile

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 13 noiembrie 2017

CĂLIN RECHEA

"Nu am văzut niciodată, dar absolut niciodată în 27 de ani, o situaţie macroeconomică mai bună, dar tot la fel de adevărat că nu am văzut riscuri mai mari", a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia Română a Băncilor în luna mai a acestui an.

În ciuda acestor riscuri, Mugur Isărescu mai preciza că "noi trebuie să continuăm, că nu o să stagnăm de frica riscurilor, să ne asumăm riscuri în condiţii de prudenţă mai mare".

"Este o mizerie să premiezi un angajat al Loteriei, din cauza căruia statul este prejudiciat"

SORIN CONSTANTINESCU:"Este o mizerie să premiezi un angajat al Loteriei, din cauza căruia statul este prejudiciat"

A consemnat ANCUŢA STANCIUCompanii / 13 noiembrie 2017

Controversatul contract de furnizare a terminalelor loteristice, în valoare 8 milioane de euro, dintre Loteria Română şi asocierea S&T România SRL - Safran Identity&Security, a fost semnat în vară de către Mihai Păduraru, un director general care a stat 10 zile în funcţie. Contractul, însă, nu se derulează încă, întrucât nu au fost semnate până acum contractele subsecvente.

Revoluţie sau involuţie??

Revoluţie sau involuţie??

DANIEL IONESCUMacroeconomie / 13 noiembrie 2017

Mânată de nevoia de resurse băneşti, niciodată suficiente pentru îndestularea bugetelor publice, Puterea a adoptat un program de guvernare eclectic şi - având în ariergardă "tăricenii" şi "ţucălarii" din dotare - moşeşte, cu preţul demolării principalului fundament economic al solidarităţii sociale, desfiinţarea co-finanţării veniturilor de înlocuire care se finanţează prin amânarea consumului.

Guvernul vrea datoria istorică de la Rompetrol, la care a renunţat acum câţiva ani

FRACTURĂ LOGICĂ ÎN COMUNICAREA EXECUTIVULUIGuvernul vrea datoria istorică de la Rompetrol, la care a renunţat acum câţiva ani

ADINA ARDELEANUCompanii / 13 noiembrie 2017

Guvernul a reuşit, săptămâna trecută, să încâlcească şi mai mult situaţia de la Rompetrol, unde este în derulare, în acelaşi timp, o preluare a proprietarului KazMunaiGaz de către chinezii de la CEFC şi o anchetă a DIICOT, în cadrul căreia este pus un sechestru pe rafinăria de la Constanţa, iar memorandumul de înţelegere semnat în Guvernarea Ponta nu a fost pus în practică nici până acum.

AURSF anunţă demersuri legale pentru a determina reconsiderarea modificării contribuţiei la Pilonul II

UPDATEAURSF anunţă demersuri legale pentru a determina reconsiderarea modificării contribuţiei la Pilonul II

A.A.Bănci-Asigurări / 13 noiembrie 2017

Actualizare 15:54 CFA România: Reducerea contribuţiei la Pilonul II pune în pericol bunăstarea românilor pe termen lung

Organizaţia analiştilor financiari CFA România dezaprobă decizia Guvernului de a diminua contribuţia obligatorie la fondurile de pensii administrate privat Pilon II de la 5,1%, cât este în prezent, la 3,75% începând cu anul 2018, şi susţine că scăderea contribuţiei în valoare relativă conduce la reducerea semnificativă a veniturilor viitorilor pensionari ai ţării noastre, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

------------

Consiliul Director al Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) dezaprobă modul în care Guvernul a modificat procentul de contribuţie pentru Pilonul II al sistemului de pensii, scăderea de la 5,1% la 3,75% urmând să reducă în viitor pensiile administrate privat ale unui număr extrem de mare de participanţi, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei.

Draconul dacic şi integrarea europeană

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 13 noiembrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Povestea logo-ului pentru preşedinţia românească a Uniunii Europene este simptomatică pentru impasul ideologic în care se regăseşte România de astăzi.

Ediţia din 21.01.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Hidroelectrica vrea să se extindă în afara ţării

Hidroelectrica vrea să se extindă în afara ţării

N.I.Companii / 13 noiembrie 2017

Producătorul de energie Hidroelectrica vrea să se extindă în afara ţării şi ia în calcul inclusiv achiziţia unor parcuri de producţie energie regenerabilă, eoliene sau fotovoltaice, a declarat vineri pentru directorul general al companiei, Bogdan...

"Enel", interesată de fuziuni şi achiziţii

"Enel", interesată de fuziuni şi achiziţii

Companii / 13 noiembrie 2017

Achiziţiile reprezintă singura modalitate de creştere a activităţii de distribuţie a companiei "Enel" SpA, care este decisă să caute ţinte de preluare în întreaga lume, a declarat vineri, într-un interviu acordat Reuters, şeful companiei...

MACRO NEWSLETTER 13 Noiembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 13 Noiembrie 2017

Internaţional / 13 noiembrie 2017

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 2,5%, de la 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,7%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii