ZIARUL BURSA

26 septembrie
Români, la luptă împotriva inflaţiei, strâns uniţi în jurul guvernatorului BNR!

Români, la luptă împotriva inflaţiei, strâns uniţi în jurul guvernatorului BNR!

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 9 februarie 2018

CĂLIN RECHEA

Gata, am decis să particip la lupta contra inflaţiei! Cum singur nu am nicio şansă, prima măsură, pe lângă acţiunile individuale şi ale familiei, va fi constituirea unei organizaţii neguvernamentale, mai ales că se primesc şi bani de la guvern pentru cele de interes public, dedicată "coagulării" spiritului antiinflaţionist al concetăţenilor.

Ideea nu este nouă. Ea a fost lansată în spaţiul public american de preşedintele Gerald Ford în 1974. Pe fondul presiunilor externe privind convertirea dolarilor în aur, determinate, în mare parte, de iresponsabilitatea fiscală a administraţiei Johnson, preşedintele Richard Nixon a anunţat, în august 1971, renunţarea la convertibilitatea dolarului în aur.

"Piraeus Bank a acţionat în scopul prejudicierii clientului"

INSTANŢA CLUJEANĂ, FERMĂ CU PRACTICILE BĂNCILOR ÎNTR-UN PROCES PE ÎNGHEŢAREA CURSULUI CHF:"Piraeus Bank a acţionat în scopul prejudicierii clientului"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 9 februarie 2018

Instanţa clujeană a emis o nouă motivare impresionantă într-un proces de îngheţare a cursului francului elveţian, deschis de client împotriva Piraeus Bank. Curtea de Apel Cluj conchide că profesionistul a acţionat în scopul prejudicierii partenerului contractual, într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe.

BRD propune distribuire a 83% din profit ca dividende

PENTRU ANUL 2017,BRD propune distribuire a 83% din profit ca dividende

A.I. Bănci-Asigurări / 9 februarie 2018

BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a raportat pentru anul trecut un profit net de 1.415 milioane de lei, în creştere cu 85,3% faţă de cel din 2016, datorat veniturilor solide din activitatea de bază şi costului de risc pozitiv, conducerea băncii urmând să propună o rată de alocare a profitului acţionarilor sub formă de dividende de 83%, după cum au comunicat, ieri, reprezentanţii băncii.

Gabriel Biriş: "Nu se poate să ne gândim că putem să reducem evaziunea în actualul context legislativ, fără ca ANAF să aibă acces rapid la informaţiile cu privire la facturare".

AVOCATUL GABRIEL BIRIŞ: "Pierdem opt miliarde euro anual, din necolectarea TVA"

Ramona RaduMacroeconomie / 9 februarie 2018

Ţara noastră pierde anual 8 miliarde euro din necolectarea TVA, susţine avocatul Gabriel Biriş, partener Biriş&Goran, în cadrul unei conferinţe de profil. Domnia sa a afirmat că ţara noastră are nevoie de o mai bună colectare de TVA, precizând: "Nu poţi să ai modernitate fără să ai informaţie, fără să ai baze de date, fără să ai instumente moderne de analiză de risc şi de administrare. Nu avem nevoie de reducerea TVA, ci de investiţii în autostrăzi şi în şcoli (...)

"UniCredit" a revenit pe profit în 2017

"UniCredit" a revenit pe profit în 2017

Bănci-Asigurări / 9 februarie 2018

"UniCredit", cel mai mare grup bancar din Italia, a raportat joi un profit net peste aşteptări de 5,74 miliarde de euro în 2017, comparativ cu pierderile de 11,79 miliarde de euro înregistrate în 2016, iar directorul său general a subliniat că cifra pentru acest an va fi mai mare, în condiţiile în care planul de restructurare începe să îşi arate rezultatele, transmite Reuters, conform Agerpres.

Reorganizare majoră a managementului "Pernod Ricard"

Reorganizare majoră a managementului "Pernod Ricard"

ALINA VASIESCUInternaţional / 9 februarie 2018

Producătorul francez de băuturi spirtoase "Pernod Ricard" SA face schimbări la nivelul conducerii, în încercarea de a îmbunătăţi managementul brandului şi de a valorifica sporirea cererii de coniac Martell şi whisky Chivas Regal în China.

Criza de identitate a Europei

Cornel CodiţăEditorial / 9 februarie 2018

Cornel Codiţă

Nu cred să fie un mesaj repetat românilor cu mai multă osîrdie, de cei care ne-au tot explicat cum este cu integrare europeană şi de ce depinde succesul ei, decît acesta: Europa nu înseamnă în primul rînd nici reguli, nici standarde, nici cerinţe instituţionale, ci VALORI.

Ediţia din 26.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Dedeman a demarat PUZ-ul pentru al doilea magazin din Braşov

Ovidiu VrânceanuCompanii / 9 februarie 2018

Compania de bricolaj Dedeman a demarat procedurile pentru întocmirea planului urbanistic zonal în vederea construirii celui de-al doilea magazin din municipiul Braşov. Acesta va fi construit la ieşirea spre Bucureşti, vizavi de Selgros, pe un...

Tehnica portretului de grup la Marilena Murariu. Cross Tapping

Portret de portret

Marius TiţaInvestiţii Personale / 9 februarie 2018

Realizarea unui portret, mai ales în pictură, este un talent aparte, separat de potenţialul plastic general. Nu este nicio ruşine, poţi fi un artist mare şi intens, dar să nu îţi iasă portretele. Un portret este mai mult decât un procent cât mai...

MACRO NEWSLETTER 9 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 9 februarie 2018

Internaţional / 9 februarie 2018

Producţia industrială din Germania a scăzut peste aşteptări în decembrie 2017, cu o rată lunară de 0,6%, după un avans de 3,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 6,5%, de la 5,5% în luna anterioară.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo