ZIARUL BURSA

09 decembrie
Scutirea de supraimpozitare a operaţiunilor petroliere offshore - posibil ajutor de stat

CONSILIUL CONCURENŢEI:Scutirea de supraimpozitare a operaţiunilor petroliere offshore - posibil ajutor de stat

A.S.Companii / 1 martie 2018

Deşi unele proiecte de legi zac cu anii prin Parlament, politicienii noştri au reuşit să se mobilizeze în legătură cu proiectul de lege privind scutirea de supraimpozitare a operaţiunilor petroliere offshore şi restituirea, sub formă de credit fiscal, a sumelor percepute până acum, document care se află, deja, la Camera Deputaţilor, după ce a fost iniţiat de guvernul Tudose, la finalul lunii octombrie 2017, şi a trecut pe repede înainte de Senat.

BCR şi-a scăzut profitul net cu 36%, la 668 milioane lei

ÎN TIMP CE ERSTE BANK A ÎNREGISTRAT CEL MAI MARE PROFIT DIN ISTORIE - 1,31 MILIARDE EUROBCR şi-a scăzut profitul net cu 36%, la 668 milioane lei

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 1 martie 2018

Banca Comercială Română (BCR) şi-a diminuat profitul net cu 36,11%, anul trecut faţă de 2016, de la peste 1 miliard de lei la circa 668 milioane lei, conform comunicatelor băncii.

În acest context, Sergiu Manea, CEO BCR, declară: "Pentru a măsura performanţa noastră în 2017, privesc mai întâi de toate la impactul pe care l-am generat în construcţia de bunăstare şi la modul în care am reuşit să fim o bancă responsabilă. Îmi doresc să fi făcut mai mult şi cred că putem face mult mai mult învăţând de la clienţii noştri despre ceea ce contează cu adevărat pentru ei.

CE Oltenia: "Numele nostru nu poate fi asociat cu insolvenţa"

CE Oltenia: "Numele nostru nu poate fi asociat cu insolvenţa"

A.A.Companii / 1 martie 2018

Complexul Energetic Oltenia va încheia anul 2017 cu un profit estimat de circa 200 milioane lei, au precizat reprezentanţii companiei, ieri, ca reacţie la declaraţiile făcute, marţi, de Nicoleta Munteanu, partener Euro Insol, potrivit cărora producătorul de energie ar fi aproape de insolvenţă.

Profitul net al Grupului Wienerberger a crescut cu 50%, la 123 milioane euro

ÎN 2017 FAŢĂ DE ANUL ANTERIOR,Profitul net al Grupului Wienerberger a crescut cu 50%, la 123 milioane euro

EMILIA OLESCUCompanii / 1 martie 2018

Deşi ultimul an a fost marcat de evoluţii diferite în diverse pieţe, totuşi construcţiile de locuinţe noi şi investiţiile în infrastructură au crescut considerabil, la nivel global, subliniază specialiştii din cadrul Grupului Wienerberger. Sursele citate apreciază că această tendinţă este mai pronunţată în Europa de Est şi în SUA, contribuind la creşterea volumelor de vânzări.

Dochia: "Creşterea economică se va situa în jurul valorii de 4,5%, anul acesta"

INS: "MANAGERII SE AŞTEAPTĂ LA O CREŞTERE MODERATĂ ÎN TOATE SECTOARELE ECONOMIEI, ÎN PERIOADA FEBRUARIE-APRILIE"Dochia: "Creşterea economică se va situa în jurul valorii de 4,5%, anul acesta"

Ramona RaduMacroeconomie / 1 martie 2018

Prognozele pentru întregul an 2018, în ceea ce priveşte economia ţării noastre, variază foarte mult, cele mai pesimiste estimări indicând o creştere economică de aproximativ 3,5%, iar cele mai optimiste situându-se la 6,1% (Comisia Naţională de Prognoză), ne-a declarat, ieri, economistul Aurelian Dochia.

Compania Toys "R" Us este prezentă pe piaţa britanică din 1985.

Toys "R" Us intră în administrare specială în Marea Britanie

ALINA VASIESCUInternaţional / 1 martie 2018

Divizia din Marea Britanie a distribuitorului american de jucării Toys "R" Us Inc. a intrat în administrare specială, iar 3.200 de locuri de muncă se află în pericol, în condiţiile în care va fi lansată "lichidarea ordonată" a afacerii locale, potrivit Moorfields Advisory, firma numită să supravegheze acest proces.

Ediţia din 09.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

OPINIICertificarea firmelor din construcţii - rezolvare prin amânare

Irina Forgo, Director Programe FPSCCompanii / 1 martie 2018

Vorbind, din nou, despre certificare, pare că am ajuns în domeniul legilor lui Mur­phy: dacă există o cale de a amâna o hotărâre importantă, o birocraţie bine organizată o va găsi. Aşa se face că, după 20 de ani de când se doreşte, se discută, se...

Salt de 6,09% pentru acţiunile Erste Group Bank

BVBSalt de 6,09% pentru acţiunile Erste Group Bank

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 martie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, un rulaj de 59,38 milioane de lei (12,74 milioane de euro), sub cel înregistrat în şedinţa anterioară, de 64,5 milioane de lei.

MACRO NEWSLETTER 1 martie 2018

MACRO NEWSLETTER 1 martie 2018

Internaţional / 1 martie 2018

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a temperat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 6,3%, de la 6,4% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare 0,2%.

OMV va câştiga o concesiune petrolieră în Abu Dhabi

OMV va câştiga o concesiune petrolieră în Abu Dhabi

Companii / 1 martie 2018

Grupul petrolier austriac OMV AG, acţionarul majoritar al OMV Petrom, se pregăteşte să anunţe un acord pentru a produce petrol la un zăcământ petrolifer offshore din Abu Dhabi, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo