ZIARUL BURSA

23 septembrie
Combaterea corupţiei, un borş exploziv

Combaterea corupţiei, un borş exploziv

MAKEAnticorupţie / 24 mai 2018

MAKE

Măgăreaţa a căzut pe mine, pentru că niciunul dintre colegii mei nu a vrut să scrie articolul despre faptul că Procurorul şef al D.N.A. Laura Codruţa Kovesi urma să cuvânteze ieri, la New York, în cadrul unei dezbateri la nivel înalt organizate de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU), la aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (UNCAC).

Deşi invitaţia reprezintă o onoare făcută României, întreaga Redacţie este conştientă că autorul articolului va fi insultat în comentariile de pe site-ul ziarului şi că nu există un tratament al "subiectului Laura Codruţa Kovesi" prin care să nu atragem invective, venite atât din partea inamicilor procurorului şef, cât şi din partea fanilor săi, ori, în cel mai bun caz, să ne atragem antipatia şi dezacordul unei părţi dintre cititori.

Niciunul dintre statele care s-au angajat să adopte euro nu îndeplineşte toate condiţiile

POTRIVIT COMISIEI EUROPENE,Niciunul dintre statele care s-au angajat să adopte euro nu îndeplineşte toate condiţiile

Macroeconomie / 24 mai 2018

Cele şapte state membre din afara zonei euro care s-au angajat din punct de vedere juridic să adopte moneda euro, respectiv România, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Polonia şi Suedia, prezintă în general o convergenţă nominală considerabilă, însă niciunul nu îndeplineşte toate condiţiile formale pentru aderarea la zona euro, se arată în raportul de convergenţă pe 2018 publicat ieri de către Comisia Europeană, raport care evaluează progresele înregistrate de statele membre în direcţia aderării la zona euro.

Senatorul Zamfir a reuşit un "as" pe Arenele BNR

Senatorul Zamfir a reuşit un "as" pe Arenele BNR

D.N.Bănci-Asigurări / 24 mai 2018

Senatorul Daniel Zamfir a reuşit să câştige un set important în meciul cu conducerea Băncii Naţionale a României, având drept miză arenele sportive din Parcul cu Platani. După întâlniri, discuţii, negocieri, în comisiile Senatului, dar şi în afara lor, desfăşurate pe parcursul mai multor luni, proiectul senatorului, de a reintroduce în circuitul sportiv Arenele BNR este foarte aproape să fie finalizat.

"Este posibil ca preţul Romgaz să coboare până la 34 de lei"

ANALIŞTII BANCA TRANSILVANIA:"Este posibil ca preţul Romgaz să coboare până la 34 de lei"

Piaţa de Capital / 24 mai 2018

Departamentul de analiză al Băncii Transilvania (BT) indică, în raportul săptămânal de analiză tehnică pentru acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), publicat pe data de 21 mai, o ţintă de preţ posibilă pentru acţiunile Romgaz (SNG) de 34 de lei/titlu, cu 5,55% sub preţul de închidere al emitentului din data de 22 mai, de 36 lei/titlu.

"Stagnarea din perioada martie - aprilie (n.r. 2018) s-a dovedit a fi o formaţiune de distribuţie (n.r. configuraţie de inversare a trendului ce se formează la un maxim al pieţei) antrenând, ulterior, scăderi destul de severe în piaţă.

Încă sunt probleme cu discursul care instigă la ură

RAPORTÎncă sunt probleme cu discursul care instigă la ură

O.D.Miscellanea / 24 mai 2018

Discursul intolerant şi instigator la ură continuă să fie o problemă pentru spaţiul public autohton. Maghiarii, romii şi minorităţile sexuale au fost ţinta predilectă a discursului intolerant şi instigator la ură în ţara noastră în 2017, susţine raportul anual lansat de organizaţia ActiveWatch.

Cutremur într-un campionat de lângă noi

MAFIA PARIURILORCutremur într-un campionat de lângă noi

O.D.Sport / 24 mai 2018

Trucarea meciurilor sub presiunea mafiei pariurilor reprezintă o mare problemă pentru fotbalul european. În ciuda măsurilor adoptate, a implicării autorităţilor, eradicarea acestui fenomen este greu de realizat. Scandalurile legate de meciuri trucate au provocat cutremure mai mari sau mai mici în Italia, Germania, Austria, Albania. Acum a venit rândul Ucrainei, ţară care se pregăteşte pentru un mare eveniment fotbalistic: finala Ligii Campionilor (Real Madrid - Liverpool).

Ediţia din 23.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 24 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 24 Mai 2018

Macroeconomie / 24 mai 2018

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune sub aşteptări în luna mai 2018. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 54,5 (o valoare sub 50 arată contracţie), cel mai redus nivel din ultimele 16 luni, de la 56,9...

Volumul rămâne sub media anului

BVBVolumul rămâne sub media anului

A.I. Piaţa de Capital / 24 mai 2018

Depreciere de aproape 1% pentru BET 

Rulajul consemnat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 24,9 milioane de lei (5,37 milioane de euro), peste cel din ziua anterioară, de 21,2 milioane de lei,...

Comisia Europeană ne transmite un avertisment

"MTO" REVINEComisia Europeană ne transmite un avertisment

Politică / 24 mai 2018

Comisia Europeană a transmis un avertisment ţării noastre, pentru că a deviat semnificativ de la traiectoria de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) din 2017 şi propune Consiliului să emită o decizie privind faptul că nu a luat...

Congresul american relaxează legislaţia bancară

Congresul american relaxează legislaţia bancară

Internaţional / 24 mai 2018

Congresul american a adoptat, marţi seară, un act normativ care va relaxa o parte din reglementările din sectorul bancar introduse după criza financiară din 2008, în ideea de a preveni un nou crah bursier şi a ţine sub control excesele de pe Wall...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo