ZIARUL BURSA

03 octombrie
Mărirea şi decăderea Elenei

MONOGRAFIA CAZULUI UDREAMărirea şi decăderea Elenei

George MarinescuAnticorupţie / 7 iunie 2018

Sentinţa definitivă pronunţată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul Gala Bute a corespuns aşteptărilor multora dintre cei care s-au implicat în anchetarea acestui subiect. Elena Udrea şi Rudel Obreja au fost condamnaţi la închisoare cu executare. 6 ani, respectiv 5 ani. Dacă unii s-au supus deciziei, pentru alţii, autorităţile au decis să iniţieze procedura de extrădare şi urmărire internaţională.

Inculpaţii au susţinut chiar şi după condamnare că nu sunt vinovaţi, că li se face o nedreptate, că ei au lucrat pentru binele ţării şi nu meritau să fie trataţi astfel de către instanţa de judecată.

Oare BCE a intervenit din nou în politica internă a Italiei?

Oare BCE a intervenit din nou în politica internă a Italiei?

Călin RecheaInternaţional / 7 iunie 2018

Călin Rechea

În perioada acută a crizei datoriilor suverane din zona euro de la începutul deceniului, premierul de atunci al Italiei, Silvio Berlusconi, a început să "fluiere în biserică" şi să pună sub semnul întrebării dogma "propovăduită" de la Bruxelles şi Frankfurt.

Dacă declaraţiile "înalţilor prelaţi" din Bruxelles şi alte capitale europene nu au ieşit din limba de lemn, care a fost totuşi destul de ascuţită, la Frankfurt s-a procedat altfel: s-a strâns "laţul" până când Berlusconi a fost nevoit să demisioneze.

"Piaţa asigurărilor din ţara noastră, dependentă de RCA"

CORNEL COCA CONSTANTINESCU, ASF: "Piaţa asigurărilor din ţara noastră, dependentă de RCA"

Au consemnat VLAD DOBREA şi ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 7 iunie 2018

"Primele cinci societăţi de asigurare reprezintă 70,03% din segmentul asigurărilor generale"  

"Românii sunt ataşaţi de ideea de a locui într-un spaţiu proprietate personală, dar nu realizează necesitatea protejării locuinţei prin achiziţionarea unei asigurări"

Reporter: Cum arată, în prezent, piaţa asigurărilor din ţara noastră?

Cornel Coca Constantinescu: În momentul de faţă, piaţa asigurărilor este stabilă, cu o structură dominată de segmentul celor generale, cu 79% din PBS (n.r. prime brute subscrise) în 2017, prevalente fiind asigurările obligatorii, în special cele auto. În acelaşi timp, piaţa de asigurări este caracterizată de dezvoltarea modestă a segmentului asigurărilor de viaţă, acesta reprezentând 21% din PBS, în 2017.

Industria prosperă, premiile cresc!

FOTBAL ŞI BANIIndustria prosperă, premiile cresc!

Octavian DanSport / 7 iunie 2018

Fotbalul european, la cel mai înalt nivel al lui, prosperă. Industria creată în jurul celor două mari competiţii intercluburi, Liga Campionilor şi Liga Europa, se dezvoltă de la un an la altul şi de acest lucru beneficiază toate echipele implicate.

Euro urcă, aşteptând încheierea programului de relaxare cantitativă al BCE

CEL MAI RIDICAT CURS DIN ULTIMELE ZECE ZILEEuro urcă, aşteptând încheierea programului de relaxare cantitativă al BCE

Alina VasiescuBănci-Asigurări / 7 iunie 2018

Moneda unică europeană (euro) a urcat ieri, pe pieţele externe, ajungând la cel mai ridicat nivel al ultimelor zece zile, după ce oficiali ai Băncii Centrale Europene (BCE) au declarat că încheierea programului de achiziţii de active (relaxare cantitativă) până la finele lui 2018 este plauzibilă, respectiv că inflaţia din zona euro creşte din nou.

Fondul Suveran de Investiţii, la un pas de constituire

Fondul Suveran de Investiţii, la un pas de constituire

G.M. şi A.I.Piaţa de Capital / 7 iunie 2018

Parlamentul a adoptat, în şedinţa de ieri, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care se va ocupa atât de dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase a proiectelor de investiţii rentabile şi sustenabile, cât şi de administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit, informeză news.ro.

Ministrul Finanţelor critică dobânzile şi comisioanele bancare

Ministrul Finanţelor critică dobânzile şi comisioanele bancare

GEORGE MARINESCUBănci-Asigurări / 7 iunie 2018

MFP intenţionează să lanseze, în această săptămână, o nouă emisiune de titluri de stat pentru persoanele fizice, în valoare de circa 4 miliarde lei 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a criticat, ieri, politica băncilor referitoare la dobânzi şi comisioane, declarându-se nemulţumit de modul în care instituţiile bancare înţeleg să perceapă comisioane de la persoanele care nu le sunt clienţi, precum şi de politica privind dobânzile bancare.

Ediţia din 03.10.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

BEI respinge propunerea UE de a finanţa Iranul

A.V.Internaţional / 7 iunie 2018 /

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este nemulţumită de planurile UE de finanţare a proiectelor de infrastructură din Iran, în vederea compensării sancţiunilor reimpuse recent de SUA Teheranului, şi nu doreşte să se implice în acest proces din...

Rulaj de 45 milioane lei

BVBRulaj de 45 milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 7 iunie 2018

BET-FI, singurul indice în scădere 

Volumul consemnat în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a fost de 45,06 milioane de lei (9,69 milioane de euro), sub cel din şedinţa anterioară, de 63,25 milioane de lei, în condiţiile în...

MACRO NEWSLETTER 7 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 7 Iunie 2018

Macroeconomie / 7 iunie 2018

Volumul vânzărilor retail din Suedia şi-a accelerat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 3,6%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după un avans de 1,7% în luna anterioară. Vânzările bunurilor de consum...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo