ZIARUL BURSA

07 decembrie
Ilustraţie de MAKE şi Oana B.

Portiţele de la Înalta Poartă

Cornel CodiţăEditorial / 03 septembrie 2018

Cornel Codiţă

Singura problemă pe care o mai avem este doar alegerea. Cu ce să începi?

Tabloul întîi. Să zicem, cu penibilul desăvîrşit al lui Giuliani... Rudolph Williams Louis. Om "cu părul alb" (de fapt e chel), trecut binişor de pîrleazul primelor şapte zeci de primăveri ale vieţii. Adjunct al Procurorului General al SUA, în vremurile bune ale Preşedintelui Reagan. Primar al New York-ului vreo şapte ani. A prins în funcţie, pe ultima sută, dezastrul de la 11 septembrie 2001. Impresionată de performanţa sa, Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii l-a înnobilat, un an mai tîrziu.

Împrumutaţii în CHF au scris băncii noastre centrale şi celei din Olanda

LEGAT DE ENTITĂŢILE CĂTRE CARE RAIFFEISEN BANK A CESIONAT CREDITEÎmprumutaţii în CHF au scris băncii noastre centrale şi celei din Olanda

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 03 septembrie 2018

Raiffeisen Bank: "În 2007, banca a vândut credite către RI Eastern European Finance BV (RIEEF), o entitate deţinută în proporţie de 100% de Raiffeisen International Betailigungs AG" 

Clienţii împrumutaţi în franci elveţieni (CHF) au scris Băncii Naţionale a României (BNR) şi băncii centrale din Olanda, întrebând dacă entităţile către care Raiffeisen Bank a cesionat credite în afara ţării sunt autorizate ca instituţii cu activitate financiară în domeniul bancar/nonbancar, după cum ne-au spus emitenţii scri­sorilor.

BRD şi Petrom - câştiguri de peste 20%

DUPĂ PRIMELE OPT LUNI ALE ANULUIBRD şi Petrom - câştiguri de peste 20%

Andrei IacomiMacroeconomie / 03 septembrie 2018

Randamentul BET-TR, mai mult decât dublu faţă de cel al indicelui BET 

Pierderi de circa 20% pentru Digi şi MedLife

BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi OMV Petrom (SNP) reprezintă acţiunile care au adus investitorilor cele mai mari câştiguri din structura indicelui BET, referinţa pieţei noastre de capital, după primele opt luni ale anului ambii emitenţi oferind investitorilor rentabilităţi totale (incluzând şi dividendele) de peste 20%.

Dezastru ecologic la marginea Capitalei

GROPILE DE GUNOIDezastru ecologic la marginea Capitalei

George MarinescuCompanii / 03 septembrie 2018

Păsări şi peşti morţi, în balta Vadu lui Moş, din cauza poluării 

Comunele Vidra şi Berceni, fără apă potabilă

Depozitul de deşeuri ECO SUD SA, amendat pentru poluarea mediului, a funcţionat fără autorizaţie, conform GNM

Locuitorii din Berceni, ameninţaţi de primar

Situaţia din apropierea comunelor ilfovene Vidra şi Berceni este una dramatică, de aproape doi ani. Principala ameninţare pentru miile de locui­tori ale celor două comune, dar şi pentru fauna, flora şi apele din apropiere o reprezintă groapa de gunoi de la Vidra, administrată de societatea ECO SUD SA.

Elevi contra minister din cauza caniculei

Elevi contra minister din cauza caniculei

O.D.Cultură / 03 septembrie 2018

Modificările legate de examenul de Bacalaureat au stârnit mai mereu controverse. Trei asociaţii de elevi din ţara noastră spun că nu sunt de acord cu intenţia Minis­terului Educaţiei Naţionale ca probele scrise ale examenului de bacalaureat să aibă loc între 1 şi 4 iulie.

Toamnă fierbinte în Parlament

Toamnă fierbinte în Parlament

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 03 septembrie 2018

Sesiunea parlamentară de toamnă demarează astăzi în forţă. Liberalii au anunţat că vor depune din prima zi o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader, în timp ce parlamentarii din partea USR vor iniţia o moţiune prin care vor solicita demiterea ministrului de interne, Carmen Dan, pentru modul în care subalternii săi au intervenit în data de 10 august în Piaţa Victoriei şi pentru violenţele exercitate de către aceştia cu prilejul evacuării manifestanţilor.

Simona Opriş: "Targetul meu a fost de la început piaţa de nunţi şi botezuri. Acestea sunt sectoarele în care sunt bani şi, în plus, modelul de business este conceput astfel încât banii să fie rulaţi de la un eveniment la altul".

Paper Flowers by Simona, un business început cu 10 lei

Companii / 03 septembrie 2018

Reporter: De unde a pornit ideea unei afaceri cu decoraţiuni din hârtie?

Simona Opriş: Nu am avut un business plan de la început, aşa cum este firesc în orice afacere. După un exit dintr-un business cu oglinzi publicitare, lansat după ce am câştigat o inves-tiţie la "Arena leilor", m-am trezit fără să fac nimic

Pe culmile penibilului!

FOTBAL ŞI BANIPe culmile penibilului!

Dan NicolaieSport / 03 septembrie 2018

Fotbalul autohton nu mai are nicio reprezentantă în cupele europene. Rând pe rând au ieşit din competiţie Viitorul Constanţa, CS Universitatea Craiova, FCSB şi CFR Cluj. Dacă primele trei au fost eliminate de echipe din Olanda, Germania şi Austria, cireaşa de pe tortul dezamăgirii o reprezintă chiar campioana naţională, scoasă din competiţie de o formaţie din Luxemburg.

Falsa republică şi tentaţia despotismului

Cristian PîrvulescuEditorial / 03 septembrie 2018

Cristian Pîrvulescu

"De cincizeci de ani încoace, ţara noastră este o monarhie constituţională, având pe tron partidul republican. ... Monarhia noastră nu este o monarhie simplă, ci una ereditară - în cadrul unei singure familii politice. Ea trece de la un moştenitor la altul cu aceeaşi regularitate, siguranţă şi inevitabilitate cu care trece oricare tron în Europa. Monarhul nostru este mai puternic, mai arbitrar, mai tiranic decât oricare monarh din Europa, ordinele pe care le dă din Casa Albă nu stau sub controlul nici unei legi, uzanţe sau constituţii, el putând îngenunchea Congresul în mai mare măsură decât e "ţarul" capabil să îngenuncheze Duma". Deşi ar părea ca o meditaţie pesimistă asupra preşedinţiei lui Donald Trump, textul de mai sus a fost scris - de fapt, dictat - acum 110 ani, de Mark Twain, fiind datat 16 iulie 1908.

Ediţia din 07.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Finanţare europeană pentru Portul Constanţa

Finanţare europeană pentru Portul Constanţa

I.GHE.Companii / 03 septembrie 2018

Una dintre problemele cu care se confruntă operatorii portuari va fi soluţionată curând. Mulţi dintre agenţii economici de pe principala platformă portuară a ţării au semnalat în mai multe rânduri că nu pot opera nave de tonaj mai mare, deoarece...

MACRO NEWSLETTER- 03 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER- 03 Septembrie 2018

Macroeconomie / 03 septembrie 2018

Preţurile de consum din Belgia şi-au menţinut creşterea anuală la 2,2% în august 2018, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la...

Firea spune că are o relaţie tensionată cu Dragnea

F.A.Politică / 03 septembrie 2018

Dragnea: "Nu o voi critica niciodată pe Firea" 

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a spus, sâmbătă, că are o relaţie "tensionată" cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, precizând că...

Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, la ceas aniversar

Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, la ceas aniversar

GEORGE MARINESCUPolitică / 03 septembrie 2018

Unul dintre cele mai importante documente care stau la fundamentul Consiliului Europei este Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Aceasta a intrat în vigoare la 3 septembrie 1953, astăzi împlinindu-se 65 de ani de la prima aplicare a...

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

06 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9483
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3786
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7500
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8051
Gram de aur (XAU)Gram de aur250.8945

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo